A korona befejező évada és a Napóleon is érkezik + videó

A hűvös őszi estéken izgalmas filmek és sorozatok várják a filmkedvelőket. Véget ér az angol királynő történetét feldolgozó sorozat, A korona. Jön Az éhezők viadala előzménysztorija, s megnézhetjük a Napóleont. Emellett fesztiváldíjas magyar és francia alkotást is bemutatnak a hazai mozik novemberben.

Forrás: Life.hu2023. 11. 02. 22:00
Napóleon
Forrás: Mozinet.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Elfogy a levegő

Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje, az Elfogy a levegő megtörtént eset alapján készült. Egy romániai irodalomtanárnő, Adela Stan meghurcolásának esetét gondolta tovább. Az Elfogy a levegő tanárnő főszereplője egy Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló filmet ajánl a diákjainak, ami miatt az egyik szülő feljelenti, ez pedig olyan láncreakciót indít el, ami próbára teszi az egzisztenciáját és emberi kapcsolatait is. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készült alkotás az A-kategóriás varsói filmfesztiválon három díjat is nyert, a hazai mozikban november 2-től vetítik.

A korona
A korona befejező évada hamarosan látható a Netflix műsorán. Fotó: Des Willie

2. A korona

Novemberben érkezik a Netflixre A korona (The Crown) utolsó, befejező évada. A II. Erzsébet angol királynő és az uralkodói család életének évtizedeit sorozatévadokká formáló Netflix-sikerszéria a hatodik felvonással a végéhez ér, két részletben. November 16-án négy epizódot, december 14-én pedig a maradék hatot nézhetjük meg. Az évad középpontjában Diana hercegnő halála és az ebből következő események állnak, de azt is mindenki kíváncsian várja, hogy végül meddig mesélik el az alkotók Erzsébet életét, miként zárják le a történetet.

3. Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

Katniss története véget ért Az éhezők viadala 2015-ös negyedik részében, így ő már nem tér vissza az ötödik filmben, aminek a története amúgy is 64 évvel korábban játszódik, mint az eddig látott események. A szintén Suzanne Collins regényéből készült, és a korábbi részekből hármat is rendező Francis Lawrence irányításával készült Énekesmadarak és kígyók balladájának (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) középpontjában az a folyamat áll, ahogyan a fiatal Snow elnök Panem diktátorává lett. A főszerepekben így természetesen ifjú, kevésbé ismert színészek láthatók, de Peter Dinklage, Viola Davis, Jason Schwartzman, és az Eufóriából ismert Hunter Schafer. A filmet november 16-tól láthatja a közönség.

4. Napóleon

A rendezőlegenda, Ridley Scott a Gladiátorban már együtt dolgozott Joaquin Phoenix-szel, akinek ezúttal Napóleon szerepét adta. A világtörténelem egyik leghíresebb alakjának felemelkedését és bukását feldolgozó epikus moziban az ígéretek szerint nemcsak elképesztően látványos csatajeleneteket láthatunk, hanem a francia császár örök szerelmének intim történetét is. A film hazai mozibemutatóját november 23-án tartják.

5. Egy zuhanás anatómiája

Az idei cannes-i filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Pálmát nyerte el Justine Triet filmje, az Egy zuhanás anatómiája (Anatomie d'une chute), ami elsőre egy feszült tárgyalótermi drámának tűnik, de valójában sokkal több annál. A történet főszereplője egy sikeres német írónő, aki a francia férjével és látássérült gyerekükkel él a francia Alpokban, látszólag idilli módon. A férfi váratlan halála után azonban nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt, az írónő ezért egy rendkívül megterhelő nyomozás és tárgyalás középpontjába kerül. Az izgalmas alkotást november 23-tól vetítik a magyar mozik.

Borítókép: Jelenet az Elfogy a levegő című filmből (Forrás: Mozinet.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.