A nemzet színésze lassan hatvan éve a volán mögött

Bodrogi Gyula jövő tavasszal tölti be a kilencvenedik életévét, de a mai napig kocsival jár, ahová teheti. Ahogy megjegyzi: „Jövőre már hatvan éve fogok ülni a volán mögött. Illetve kilencvenéves leszek.” Aktív életet él, a színpadi lét energiával tölti fel a mai napig.

Forrás: borsonline.hu2023. 11. 26. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszörös évfordulós Bodrogi Gyula, hiszen Kossuth-díjas érdemes és kiváló művészünk 2023-ban már elmondhatja magáról, hogy 65 éve áll a színpadon. Szeptemberben még három évre hosszabbították meg a jogosítványát, ami igen fontos a remek egészségnek örvendő Bodrogi Gyulának.

Hatvan esztendő alatt egyszer volt balesetem, akkor sem én voltam a kár okozója, belém jöttek. Mindmáig autóval járok a színházba, próbákra és az előadásokra egyaránt, hiszen az egészségi állapotom kiváló. Ez a fajta önállóság, illetve a családom és a színházi közeg jó formában tart, nincs okom panaszra.

– árulta el Bodrogi Gyula a Borsnak.

Láthatóan őt valóban energiával látja el, hogy folyamatosan dolgozik. Mint kiderült, a Nemzeti Színházban, valamint a Karinthy Színházban is láthatjuk, illetve elárulta, hogy 2024 februárjában a mozikban is szerepel majd.

Ismert, hogy 2021 augusztusában munkahelyi baleset érte: próba közben leesett egy dobogóról, többszörös bordarepedéssel járt a szerencsétlenség.

Három hónappal ezután a sérvét operálták meg, majd májusban ismét kórház következett. A szakszerű orvosi beavatkozásnak betudhatóan gyorsan felépült, s ahogyan várható volt, hamar újra a színpadon állt.

Most is csupa energia, ahogyan elmeséli, milyen sok feladat áll mögötte.

Voltak színházi premierek, filmforgatás, jutott mindenből egy kicsi. Nagyon jó társulat jött össze a Ma este gyilkolunk című film kapcsán: a rendező, az operatőrök, a színészek egytől egyig vérprofi művészemberek. Jól éreztem magam, de ezt talán mondhatnám többes számban, első személyben is. Februárban, amikor a bemutató lesz, kiderül, hogy most az elfogultság beszél belőlem, vagy nem.

– mesélte a lapnak a színművész. Mindezek mellett úgy érzi, hogy az Olt Tamás által neki írt, Nagymester című vígjáték igen különleges alkotás. E darabban a lányát Balázs Andrea alakítja, Bodrogi Gyula pedig önmagát. Az idén bemutatott darabot, mint megtudjuk, nagyon szereti a közönség.

Borítókép: Hatvan éve a volán mögött (Fotó: Móricz István/Bors)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.