Bodrogi Gyula az ifjú színészekről: Ugyanolyan tehetségesek, mint mi voltunk fiatalon + videó

Molnár Ferenc darabjában játszanak együtt az SZFE hallgatói és a Nemzeti Színház színészei.

2023. 09. 26. 19:30
Bodrogi Gyula a fiatal színészekkel a Molnár-darabok olvasópróbáján
Bodrogi Gyula a fiatal színészekkel a Molnár-darabok olvasópróbáján Fotó: Eöri Szabó Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, színre vitte Molnár Ferenc: Egy, kettő, három – Az ibolya című két egyfelvonásos darabját a Nemzeti Színház. A darabbal eredetileg tananyagként foglalkoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói, vizsgaelőadásra készültek. Ám – mondta Rátóti Zoltán rendező – ,  Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója felkérte, hogy a teátrum színészeivel (mások mellett Bodrogi Gyulával, Schnell Ádámmal, Kristán Attilával és Rácz Józseffel) kiegészítve hozzanak létre egy egész estés előadást, amelyet be is tudnak majd mutatni. 

Jelenetkép Az ibolya című darabból, jobbra a színházigazgató szerepében Kristán Attila Fotó: Mirkó István

Az előadásban a titkár szerepét játszó Bodrogi Gyula az Origónak úgy fogalmazott, az SZFE hallgatói ugyanolyan tehetségesek, mint ők voltak fiatalon, és nagyon lelkesek is. Molnár Ferenc a világ egyik legjobb színdarabírója, a fiatalok pedig nagyon jól beilleszkednek a szerepeikbe

 – mondta a Nemzet Színésze. 

Schnell Ádám, aki Norrison urat, a bankigazgatót játssza, elmondta, jól át tudta érezni a hallgatók helyzetét, hiszen a Molnár Ferenc-darab szabadtéri bemutatója a Gyulai Várszínházban volt, ahol ő maga is játszott 1987-ben, másodéves színműhallgatóként. 

A darabok bemutatója szeptember 26-án este 19 órakor lesz a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán, az előadásokról szóló kritikánkat holnap olvashatja. 

Borítókép: Bodrogi Gyula a fiatal színészekkel a Molnár-darabok olvasópróbáján (Forrás: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.