Balázs Fecó sírja megtelt mécsesekkel

Közel három éve hunyt el Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zeneszerző. Számos rajongója elzarándokolt sírjához és megemlékezett róla.

Forrás: Ripost2023. 11. 02. 17:30
Balázs Pali sírja 2023-ban.
Balázs Pali sírja 2023-ban. Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Fecó 2020. november 26-án, a koronavírus szövődményeiben hunyt el. A zenész Óbudai temetőben lévő sírjához a Ripost látogatott ki. Emlékhelyét a rajongói rendszeresen gondozzák, halottak napján is gyertyagyújtással emlékeztek meg róla. Balázs Fecó sírján régóta díszeleg a Ferencvárosi Torna Club szurkolói sálja. 

Ő már az égi karból buzdítja a zöld-fehér sasokat. 

Rajongói nem feledik, dalaival köztünk él ma is.

 

 

Balázs Fecó munkásságát 1986-ban az Interpop fesztivál díjával, 1987-ben és 1998-ban eMeRTon-díjjal, 1998-ban Huszka Jenő-életműdíjjal, 1999-ben Liszt Ferenc-díjjal, 2008-ban Fonogram-életműdíjjal, 2010-ben Artisjus-életműdíjjal ismerték el. 2011-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét. Kossuth-díjjal 2016-ban tüntették ki több mint négy évtizedes, számos örökzöld slágert és lírai dallamot adó, gazdag és töretlenül népszerű zeneszerzői, valamint előadóművészi pályafutása elismeréseként. 2020 júniusában megkapta az Emberi Méltóság Tanácsa által adományozott Emberi Méltóságért díjat.

Borítókép: Balázs Fecó sírja 2023-ban (Forrás: a Ripost hivatalos Videa-csatornája)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.