Sikerült teljesíteni Balázs Fecó utolsó kérése

Tudom, hogy egyszer még zenélünk együtt – mondta Dorozsmai Péter az M5 csatorna Librettó című műsorában emlékezve Balázs Fecóra. A Korál zenekar dobosa elárulta, sikerült teljesítenie barátja és zenésztársa utolsó kérését, befejezte és megjelenhetett a „Legszebb dalaink” című dupla CD.

Forrás: hirado.hu2021. 05. 18. 11:22
null
Mécsesek és gyertyák az elhunyt Balázs Fecó zenész emlékére rendezett megemlékezésen a margitszigeti Zenélõ kútnál Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nehéz elhinni, ami vele történt, életem jelentős részét mikrobuszokban és a színpadon töltöttem vele és olyan mintha a családtagom lenne. Rengeteg a jó zenész ott, ahol most ő van. Biztos vagyok benne, hogy alakít egy égi zenekart és azt is tudom, hogy egyszer még fogunk együtt zenélni”– emlékezett e szavakkal Dorozsmai Péter az M5 Librettó című műsorában a novemberben elhunyt Balázs Fecóról.

„Már 2018 óta dolgoztunk azon az albumon, amelyre eredetileg a 10 legjobb Korál-dal került volna fel, de Fecó újabb és újabb ötletei nyomán végül dupla CD lett belőle. Javában zajlott a munka, amikor ő beteg lett és kórházba került. Felhívtam és megkérdeztem, hogy tudok-e neki bármiben segíteni. Azt mondta, ne törődjek semmivel, csak fejezzem be élete lemezét” – emlékezett vissza Dorozsmai Péter.

Mécsesek és gyertyák az elhunyt Balázs Fecó zenész emlékére rendezett megemlékezésen a margitszigeti Zenélõ kútnál
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bár Balázs Fecó már nem tudta az összes dalt felénekelni, de zenésztársainak – Nikának, Bigának és Kontor Tamásnak – köszönhetően ez a néhány szerzemény is felkerült az albumra. Dorozsmai Péter szerint a szimfonikus hangszereléssel feldíszített rockos hangzású dalokat felemelő érzés hallgatni.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető újra!

Détár Enikő ezért nem fél már az öregedéstől

Détár Enikőt színészi játéka és összetéveszthetetlen hangja mellett arról ismerik, hogy megjelenése mindig makulátlan, egy igazi díva. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy az 57 éves színésznő a tökéletes megjelenésével semmit nem akar ellensúlyozni, nem viaskodik az idő múlásával.

A Ripost7-nek elmondta, semmi baja nincs az öregedéssel, sőt a saját korát és élettapasztalatát a színházi munkájában is fel tudja használni.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.