Jordán Tamás: Ha tényleg ez történt, nem tartom helyesnek

Utoljára a nyolcvanas évek elején Marosvásárhelyen hallott hasonlót Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, aki az általunk megkérdezett Jordán Tamás színházalapítóval együtt döbbenten áll a Katona József Színház botránya előtt.

2023. 11. 27. 15:00
Jordán
Forrás: Nemzeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudom, mi lehet ennek a háttere, hogy miért adott volna kedvezményeket a Katona József színház a Demokratikus Koalíciónak – állapította meg Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója és örökös tagja. 

Jordán Tamás
Jordán Tamás szerint csúsztatás. Fotó: Theater.hu/Ilovszky Béla

 

Kiemelte azt is, hogy egy színházigazgatónak joga van kedvezményeket biztosítani bizonyos köröknek, de azt már nem tudja elképzelni, hogy mindez politikai alapon történjen. Mint azt megírtuk, a Katona József Színházba hirdet kedvezményes jegyeket saját tagjainak a Demokratikus Koalíció (DK). A DK üzenete szerint a közösségének tagjai bármikor élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy pőrén így néz ez ki

– fejezte ki bizonytalanságát Jordán Tamás.

– Meg kell tudnom, hogy nem félreértés vagy csúsztatás állhat-e mögötte. Ha viszont tényleg ez történt, akkor azt nem tartom helyesnek – tette hozzá. 

Megkérdeztük a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját, Béres Attilát is a Katona József Színház botrányos lépése ügyében, aki elmondta, 

ha és amennyiben ez igaz, akkor végtelenül felháborító. 

Jordán Tamás és Béres Attila nyilatkozott
Béres Attila szerint bicskanyitogató, ha igaz a Katona botránya (Fotó: Gordon Eszter)

–Ismerve a Katona József Színház művészeti színvonalát, elkötelezettségét a szakmaiság mellett, remélem, hogy ez az információ nem igaz. 

 De ha igaz, akkor bicskanyitogató

– fogalmazta meg véleményét Béres Attila. 

Nicolae Ceausescu idejére, vagyis az egyik legsötétebb kommunista diktatúra korszakára utalva azt is megjegyezte: 

utoljára ilyet a nyolcvanas évek elején, Marosvásárhelyen hallott, amikor tudomására jutott, hogy a párttagok ingyen mehettek színházba. 

 

 

Borítókép: Jordán Tamás (Forrás: Mafab.hu) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.