Megjelent a Soulnote duo első dala

„Mi, akik fiatalok vagyunk, adni szeretnénk és élni szeretnénk egy jobb jövőben. Épp ezért felelősek vagyunk azért, ami körülöttünk van, és ami lesz. Ezért dolgozunk, ezért alkotunk.” – írták a klip alá az előadók, Parragi Rebeka és Bolyki Tamás.

2023. 11. 06. 15:00
Soulnote duo
Bolyki Tamás és Parragi Rebeka – a Soulnote duo (Forrás: Bolyki György) Fotó: Bolyki György Forrás: Bolyki György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolyki Tamás négyévesen kezdett gitározni, majd a zeneiskola után elvégezte a Bartók Béla Konzervatóriumot, amelyet követően Szakcsi Lakatos Béla volt a zeneszerzés és improvizációs tanára. 2019-ben alapította meg a Bolyki Tamás Quartettet, amellyel megnyerték a Magyar Jazz Szövetség versenyének „legjobb zenekar” díját, a zsűri Bolyki Tamás dalának ítélte a „legjobb kompozíciónak” járó díjat. Első albumának címe „GPS” volt, mely arról szólt, miként tájékozódik a mai, bonyolult világban egy fiatal művész.

Soulnote duo
A Lásd a csodát! című számot Petőfi Sándor Félálomban című verse ihlette (Fotó: Bolyki György)

Parragi Rebekával idén októberben indították el közös produkciójukat Soulnote duo néven, amely formációnak most megjelent az első klipje is Lásd a csodát! Címmel.

A Bolyki Tamás–Parragi Rebeka által alkotott együttes a fiatalok felelősségéről beszél egy olyan világban, amelyet az előző generációk már-már élhetetlenné tettek.

– Semmit nem viszünk el innen, de dönthetünk, hogy hátra mit hagyunk – bátorítja alkotásra, reménnyel és bizalommal teli hozzáállásra kortársait a két fiatal szerző-előadó, hiszen azt is tudják: helyettük senki nem fogja elvégezni azt a munkát, amire ennek a széthullás felé tartó világnak szüksége van.

Borítókép: Bolyki Tamás és Parragi Rebeka – a Soulnote duo (Fotó: Bolyki György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.