Szupersztárok kisebb szerepekben is: Fuss, hogy utolérjenek!

Zavaros Eszter és Csatári Bence egy egészen különleges filmről beszélget a Szélesvásznú történelem adásában: a Fuss, hogy utolérjenek! egy 1972-ben készült színes magyar bűnügyi filmvígjáték, ami nem mellesleg zenei csemegékkel is várta a nézőket. A Keleti Márton rendezte műről Zalatnay Sarolta énekesnő és Dudás Viktor filmszakértő mesél az aktuális szombati epizódban.

2023. 11. 11. 13:30
Szélesvásznú történelem, Fuss, hogy utolérjenek, 1972
Fotó: Hír tv
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szereposztás e történet esetében is ikonikus, hiszen Bodrogi Gyulától Pécsi Sándorig, Bárdy Györgytől Sunyovszky Szilviáig ismét nagy színészek alakítják a történet szereplőit. Ráadásul Zalatnay Sarolta is énekel a filmben, és egy zenés bűnügyi filmvígjáték egészen rendhagyó kombináció volt a moziimádók számára. 

Zalatnay Sarolta
Zalatnay Sarolta a Szélesvásznú történelem műsorának vendége. Forrás: Hír TV

A híres „Félteni kell” vagy a „Kis nápolyi utca” hangzik el a filmben, és Zalatnay Sarolta eddigre már ismert táncdalénekes volt, két lemeze is megjelent. Felidézi, ahogy Demjén Rózsiék Dogs nevű zenekarával felléptek és angol számokat énekeltek. Cini a Toldy Gimnázium angol tagozatos osztályában jól megtanult angolul, s ennek később is nagy előnyei voltak számára a zenei pályán. Az énekesnőt szülei kezdetben operaénekesnek szánták, de a hétéves kori mandulaműtét után megváltozott a hangja, és ugyan zongoratanulmányokkal folytatta, az énekesi pályát nem akarta feladni semmiképpen. Ugyanakkor sosem akart színésznő lenni, tartott attól, hogyha nem önmagát kell alakítania, akkor az nem fog sikerülni. 

Szó esik természetesen az elmaradt csókjelenetről Bodrogi Gyulával, a külföldi utazásokról, a koncertekről, a zenei pályáról mint hivatásról és Cini családjáról is.

Dudás Viktor filmszakértővel 1972-t más szempontból emlegetik fel a műsorvezetők, hiszen pont mire a film elkészült, állították le az új gazdasági mechanizmust. Így aztán néha érezni kisebb döccenőket a filmben: a bűnügyi szál sincs például teljesen kibontva a történetben. A korabeli kritika e film esetében is szembement a közönség ízlésével, és különösebben nem dicsérte, pedig elképesztő volt a siker. Hiszen a filmben valóban még az úgymond „statisztaszerepekben” is Koós Jánost, Somló Tamást láthatjuk, valódi sztárparádé várta a nézőket a fülbemászó dalok és a hangulatos történet mellett.

Szélesvásznú történelem, Fuss, hogy utolérjenek, 1972
Dudás Viktor filmszakértő. Forrás: Hír TV

Ha valaki szeretné újraélni a zenés-komikus filmes pillanatokat vagy felidézni az  1970-es évek hangulatát, semmiképp ne hagyja ki a szombat esti 17. 30-as Szélesvásznú történelmet, utána pedig a Fuss, hogy utolérjenek! című vígjátékot.

Borítókép: Zavaros Eszter és Csatári Bence beszélget Dudás Viktorral (Fotó: Hír TV)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.