Bibliai idézetek magányos karácsonyokon

Advent idején, néhány nappal karácsony előtt a Bibliából vett mondatok mindannyiunk szívét megérintik. Különösen akkor értjük igazán a bibliai idézeteket, ha magányosan telik a várakozás időszaka és a szeretet ünnepe.

2023. 12. 20. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok szép ünnepi kép vesz körül minket, bármerre nézünk: fényárban úszó karácsonyfa, mosolygó gyerekek, meghitt pillanatok. Nem mindenkinek telik így azonban az ünnep, sokan  töltik azt magányosan. Van, aki a magányt választotta, így elég neki, ha a barátaira számíthat néha. Művészek élnek egyedül, mert így tudnak kiteljesedni. Vannak viszont valóban magányos emberek, akik ebben az időszakban döbbennek rá, hogy mennyire egyedül vannak a világon. Őket vigasztalhatják a bibliai idézetek. 

bibliai idézetek
A bibliai idézetek vigaszt nyújtanak. Fotó: AFP/Science Photo Library

 

Ezek a bibliai idézetek segíthetnek, ha magányosak vagyunk a szeretet ünnepén

A Biblia rendszeres olvasásának lehetősége hatalmas kegyelem és vigasz lehet. Úgy tartják, Isten az igéjén keresztül tud válaszokat adni a kérdéseinkre, megerősíteni bennünket.

Nézzünk meg néhány szép bibliai idézetet, amelyek feltöltenek és vigaszt nyújthatnak a magányban karácsonykor. Arra emlékeztetnek bennünket, hogy soha nem vagyunk igazán egyedül, és mindig van remény. Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt első leveléből így szól az idézet: „Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.” A Zsoltárok könyvében olvashatjuk: „Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és akiknek bűnbánó lelkük van.”

„Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.” (Máté 5:3–12)

„Mert ő mondta: »Nem hagylak el, s nem távozom el tőled«, ezért bizalommal mondhatjuk: Az Úr az én segítőm, nem félek, ember mit is tehetne ellenem?” (Zsid13, 5–6) „És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig!” (Mt 28,20)

 

Borítókép: Karácsony magányosan (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.