Csütörtöktől a mozikban az Életrevalók rendezőinek új vígjátéka, az Ennél csak jobb jöhet

Éric Toledano és Olivier Nakache új filmmel, az Ennél csak jobb jöhet című hamisítatlan francia vígjátékkal jelentkeznek. Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotóinak új rendezése december 28-tól látható a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban egyaránt.

2023. 12. 27. 19:00
Ennél csak jobb jöhet
ennél csak jobb jöhet poszter részlet Forrás: Fotó:
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albert (Pio Marmaï) igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel ingyensör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy igazából egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Bruno és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.

Ennél csak jobb jöhet filmrészlet
Jelenetkocka a filmből Fotó: Carole Bethuel

Mivel a film egyik központi témája a mértéktelen túlfogyasztás, a Mozinet Filmnapokon tartott premier előtti vetítést beszélgetés követte, ahol Gulyás Emese, a Tudatos Vásárlók Egyesületének elnöke, valamint Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója beszélgetett. Nagygyörgy András elmondta: − Hihetetlen jó dolog az, hogy az Ennél csak jobb jöhetben nem egy ufó- vagy egy meteoritraj, hanem végre valódi dolgok ellen védekezünk, mint amilyen a klímaváltozás.

A beszélgetésben szó esett arról, hogyan fog megváltozni a minket körülvevő világ a közeljövőben, és min érdemes, egyáltalán min lehet még változtatni. Gulyás Emese kifejtette, hogy 

ha a jövőben zöldebb alternatívákra váltunk, az csak pici része lesz a változásnak. Igazából afelé kellene elmozdulnia a világnak, hogy alapvetően egy szerényebb életet éljünk.

 

Éric Toledano 1971. július 3-án született Párizsban, Franciaországban. Író és producer, ismert filmjei az Életrevalók (2011) , a Különleges életek (2019) és az Eszeveszett esküvő (2017). Olivier Nakache szintén író és producer 1973. április 15-én született Suresnes-ben, Hauts-de-Seine-ben, Franciaországban.

Borítókép: Részlet az Ennél csak jobb jöhet plakátjából (Fotó: Mozinet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.