Felújították a pápai Petőfi-házat

Csaknem 130 millió forintból újult meg a pápai Petőfi-ház, amelyben látogatóközpontot alakítottak ki – közölte a Veszprém vármegyei település önkormányzata.

Forrás: MTI2023. 12. 21. 8:00
Facebook/Pápai Petőfi-ház
Pápán a Petőfi Sándor utcai látogatóközpont három helyiségében várja az érdeklődőket (Forrás: Facebook/Pápai Petőfi-ház) Fotó: Facebook/Pápai Petőfi-ház Forrás: Facebook/Pápai Petőfi-ház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint Petőfi Sándor egykori lakóháza nemcsak a költőnek állít emléket, hanem mindazoknak a reformkori művészeknek, irodalmároknak, akik a városhoz kötődtek életük egy-egy szakaszában. 

Pápai Petőfi-ház
A látogatóközpontban emléket állítanak a városhoz kötődő irodalmároknak is (Forrás: Facebook/Pápai Petőfi-ház) 

A Terület- és településfejlesztési operatív program mintegy 129,3 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából megvalósult Petőfi Sándor utcai látogatóközpont a ház három helyiségében várja az érdeklődőket.

Ezekben bemutatják Petőfi pápai tartózkodásának fontosabb pillanatait, kapcsolatát Orlai Petrich Soma festőművésszel és Jókai Mórral, a kocsmákban töltött perceket, a Griff szállóban működő színjátszást, példaképét, Tarczy Lajos tanárt és az 1842-es napfogyatkozást.

pápai Petőfi-ház
Múzeumpedagógiai korhű órát is tarthatnak a látogatóknak (Forrás: Facebook/Pápai Petőfi-ház) 

A múzeumpedagógiai korhű órán a XIX. század második felének oktatásába tekinthetnek be a látogatók, virtuálisan barangolhatnak azokon a helyeken, ahol a költő megfordult Pápán, és olvashatják a városban írt verseit is.

Borítókép: A Petőfi Sándor utcai látogatóközpont három helyiségében várja az érdeklődőket (Forrás: Facebook/Pápai Petőfi-ház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.