Januárban rendezik meg a XV. Budapest nemzetközi cirkuszfesztivált + video podcast

Stúdiónk vendége volt Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója. Podcastünk aktuális részében a cirkuszfesztiválok világáról beszélgettünk, hiszen 2024. január 10–15. között ismét, ezúttal már 15. alkalommal rendezik meg a Budapest nemzetközi cirkuszfesztivál.

2023. 12. 07. 8:00
Januárban kerül megrendezésre a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Januárban kerül megrendezésre a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Forrás: Fővárosi Nagycirkusz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szóba kerültek a fesztiválon való zsűrizés technikai részletei: Fekete Péter ismertette, hogy mivel minden cirkuszfesztivál egyben verseny is, nagyon szigorú pontozási szabályrendszert kell a zsűritagoknak figyelembe venniük. Az összesen húsz pontból tízet a technikai felkészültségre, tíz pontot pedig a produkció művészeti értékére adhatnak. A főigazgató kitért arra is, miért annyira fontosak a fesztiválok az artistáknak: bemutatkozási lehetőség nekik, amelynek köszönhetően megalapozhatják a következő egy-két év szerződéseit.

A cirkusz Csodaláda című karácsonyi történetének központja a szeretet
A Csodaláda december 31-ig látható a Fővárosi Nagycirkuszban (Fotó: Urbán Ádám)

A Fővárosi Nagycirkusz közönsége is rendszeresen láthat olyan produkciókat, amelyekre különböző fesztiválok zsűrijében ülve figyelt fel Fekete Péter.

A jelenlegi, december 31-ig futó Csodaláda című karácsonyi műsorban ilyen a Duo Antresol, akik karikaprodukciójukkal mutatkoznak be Budapesten. A budapesti cirkuszfesztivál különlegessége abban rejlik, hogy 100-150 cirkuszigazgató és menedzser követi a helyszínen az eseményeket.

A fesztivál kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetnek az alábbi podcastban.

 

Borítókép: Januárban újra cirkuszfesztivál (Forrás: Fővárosi Nagycirkusz)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.