Szenvedélyesen drámai produkciót mutatott be trapézon Molnár Gréta

A húszéves Molnár Gréta légtornaszámmal nyűgözte le a 12 tagú nemzetközi szakmai zsűrit.

Forrás: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.2023. 12. 03. 17:30
Molnár Gréta légtornász
20 éves Molnár Gréta légtorna számmal nyűgözte le a 12 tagú nemzetközi szakmai zsűrit a II. Olasz Cirkusz Tehetségfesztiválon (Forrás: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.) Fotó: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. Forrás: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabio Montico elnök-igazgató irányításával rendezik meg november 30. és december 4. között az olasz cirkuszművészet ifjú tehetségeinek kiemelkedő seregszemléjét, az Olasz cirkusz tehetségfesztivált. A szervezők megtisztelő felkérésére nagy örömmel delegálta special guestként végzős diákját, Molnár Grétát a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia. Gréta fiatal kora ellenére már tapasztalt és sikeres levegőakrobata. Felkészítő tanára, Vincze Tünde megindítóan szép, szenvedélyesen drámai dance trapéz produkciót készített számára, amely nagy sikert aratott nem csupán a közönség, de a jeles nemzetközi zsűri körében is.

Molnár Gréta artista
Molnár Gréta légtornaszámmal nyűgözte le a nemzetközi zsűrit. Forrás: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.

A BIAK Artista- és Előadó-művészeti Akadémia igazgatója szintén jelen van a római cirkuszfesztiválon. 

Kovács Gábor Dénes külön érdekességként említette, hogy a több mint húsz olasz ifjú tehetséget felvonultató fesztivál versenyzői mellett két további, a BIAK Artista- és Előadó-művészeti Akadémián tanuló indulót is találhatunk, hiszen a bohócprodukciókat bemutató Codaprin testvérek, Nino és Gino másfél éve az intézményben sajátítják el az artistaművészet ismereteit. 

Az igazgató örömmel üdvözölte, hogy a fesztivál ugyanakkor lehetőséget adott egyeztetésre, tapasztalatcserére az olasz és a magyar artistaművész utánpótlás képzésének filozófiájáról, gyakorlati kérdéseiről.

Vincze Tünde, a fiatal magyar artistacsillag légtornaszaktanára elmondta: tanítványát, Molnár Grétát rengeteg jelentkező közül választották be a rangos olasz tehetségkutató fesztivál fellépői közé, és minden előadáson vastapssal jutalmazta produkcióját a közönség. 

Vincze Tünde úgy fogalmazott: elmondhatatlanul nagy élményt jelentett nekik, hogy a fesztivál első napján meghívást kaptak a Vatikánba, ahol Ferenc pápa előtt léphettek fel a fiatalok. A Szentatya áldását adta a cirkuszfesztiválra. 

Tegnap a zsűri előtt léptek a porondra a versenyzők. A december 4-i díjkiosztó gálát megelőzően összesen kilenc előadást láthatnak a fesztivál résztvevői.

Borítókép: A húszéves Molnár Gréta légtornaszámmal nyűgözte le a 12 tagú nemzetközi szakmai zsűrit a II. Olasz Cirkusz Tehetségfesztiválon (Forrás: Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft.)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.