Edina 2024. február 26.
logo
Pap Kati a legjobb főszereplő díját, Pozsgai Zsolt a legjobb rendezésért járó különdíjat nyerte el

Két díjat is kapott a Magyar Golgota az olasz filmfesztiválon

Magyar Nemzet
2023.12.03. 20:30 2023.12.16. 16:50
Két díjat is kapott a Magyar Golgota az olasz filmfesztiválon

Az olaszországi Asti Nemzetközi Filmfesztiválon a Nemzeti Filmintézet támogatásában, a Mythberg Film produkciójában készült Magyar Golgota (Darking way) című filmben nyújtott alakításáért Pap Kati a legjobb főszereplő díját nyerte el, míg a legjobb rendezésért járó különdíjat Pozsgai Zsolt kapta.

A színésznő és a film operatőre személyesen vett részt az eseményen a fesztivál meghívására, így a díjat Pap Kati átvehette a helyszínen, majd részt vett a közönségtalálkozón is. Olaszország ezen egyik legősibb városában 47. alkalommal rendezték meg december 1–4. között a fesztivált, mely főként a fiatal filmesek egyik legfontosabb olasz fóruma.

Pap Kati
Pap Kati színésznő a Magyar Golgotában. Forrás: Képernyőkép/Youtube/Pozsgai Zsolt

A filmnek ez a 312. nemzetközi díja egy év alatt, Pap Kati művésznő eddig öt alkalommal kapott hasonló elismerést, de ez az első eset, hogy a helyszínen vehette át azt.

Az alkotás Török Ignác vértanú utolsó éjszakájáról szól az aradi börtönben, mely egy szenvedélyes találkozás története régi szerelmével és számára addig ismeretlen lányukkal halála előtt.

Borítókép: Pap Kati a legjobb főszereplő díját nyerte el az Asti Nemzetközi Filmfesztiválon (Fotó: Pozsgai Zsolt)  

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.