Pozsgai Zsolt sikere Las Vegasban

A szeptember 28–30. között Las Vegasban megrendezett Vegas Movie Awards nemzetközi filmfesztiválon Pozsgai Zsolt két filmje is díjazott lett. A Megszállottak (The Devoted) és a Magyar Golgota (Darking way) a két évig tartó fesztiválon már megnyerte a féléves díjakat a legjobb drámai film és a legjobb inspiratív film kategóriában.

Forrás: preshaz.eu2023. 10. 04. 21:00
Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező
2021.04.01. Szentendre Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden második évben tartanak egy nagyszabású gálát Las Vegasban, ahol az időközben nyert filmek a fődíjakért versenyezhetnek. Idén először volt magyar film a fesztiválon, és mindjárt kettő is a döntőben, ez példátlan.

Pozsgai Zsolt egyik díjnyertes filmje, a Magyar Golgota
Pozsgai Zsolt egyik díjnyertes filmje, a Magyar Golgota. Fotó: Nemzeti Filmintézet

A zsűri döntése értelmében mindkét film megkapja a zsűri különdíját, ami egyben elismerés Pozsgai Zsolt rendezői munkásságának is. A rendezőt meghívták Las Vegasba, a gálán személyesen vette át az elismeréseket.

Ez a magyar történelmi filmek újabb sikere. A Magyar Golgota Török Ignác aradi vártanúról, a Megszállottak pedig Kálvinról szól.

Ez a díj már a sokadik a filmek esetében, a Magyar Golgota közel háromszáz nemzetközi díjjal büszkélkedhet, a Duna Televízióban az aradi vértanúk tiszteletére október 8-án, vasárnap lesz majd látható 21 órakor.

 

Borítókép: Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.