Kázmér 2024. március 4.
logo

Több mint száz adventi programmal készülnek a Tourinformok országszerte + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.02. 17:00 2023.12.02. 17:14
Több mint száz adventi programmal készülnek a Tourinformok országszerte + videó

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására 41 Tourinform iroda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben a négy adventi hétvégén 114 programmal várják az érdeklődőket

Az ünnepi várakozás időszakát országszerte adventi városnézésekkel, tematikus sétákkal teszik még meghittebbé a Tourinformok. Az MTÜ szakmai koordinálásával működő kilencventagú hálózat irodáinak csaknem fele vállalkozott arra, hogy az ilyenkor elérhető amúgy is gazdag programkínálat még színesebb, és a karácsonyt megelőző hetek hangulata még ünnepibb legyen. Az egész családnak minőségi időtöltést kínáló események december 1. és december 23. között lesznek elérhetők. 

Ezek többségén ingyenesen lehet részt venni, a szervezők csupán előzetes regisztrációt kérnek. 

A programok túlnyomó része tematikus, vezetett gyalogos városnézés és adventi témájú séta lesz. A kezdeményezésbe bekapcsolódott Tourinformok országosan elérhető adventiséta-kínálata a www.csodasmagyarorszag.hu oldalon érhető el. Az érdeklődők a programot szervező Tourinform irodáknál regisztrálhatnak és kérhetnek további tájékoztatást.

Példaként említették, hogy Zamárdiban kürtőskaláccsal ajándékozzák meg a sétán résztvevőket, akik betekintést nyerhetnek a halászlé készítésébe, majd meg is kóstolhatják azt, miközben egy koncertet is élvezhetnek forralt bor vagy meleg tea társaságában. Mohácson játékos kincskereső túrára invitálják a gyerekeket, akik hét elrejtett „busó Mikulás” matrica nyomába eredhetnek a városban. A megtalált matricákról készült fotókat a Tourinform Mohács Facebook-oldalára beküldők között ajándékcsomagot sorsolnak ki. 

Zalakaroson a városi séta előtt a tourinformosok irányításával mindenki elkészítheti saját adventi lámpását, amivel a séta során bevilágíthatják az útjukat.

Debrecenben Mesélő falak elnevezésű belvárosi street art sétára hívja az érdeklődőket a Tourinform iroda, a séta résztvevői előtt pedig feltárulnak a falfestmények mögött rejlő helytörténeti érdekességek. Esztergom ízes utazásra invitálja a látogatókat, akik az új piac ízeit kóstolva megismerkedhetnek a kereskedők, őstermelők egyedi történeteivel is. Egy másik túrájuk pedig a város egykori híres lakójának otthonát bejárva a Babits család karácsonyait ismerteti meg a látogatókkal. Gödöllőn az uralkodócsalád ünnepi szokásait tárják az érdeklődők elé a kastély környékét felfedező sétán.

Borítókép: Betlehem a pécsi adventi vásárban (Forrás: MTI/Ruprech Judit)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.