Tomi, Polli és a kis színészpalánták

Karácsonyi meglepetésként december 21-én érkezett a hazai mozikba magyar, cseh és szlovák koprodukcióban a Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült bábanimációs film, a Tomi, Polli és a varázsfény, amely az idei Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon elnyerte a zsűri díját. A Svenk szombat esti adásában Gyetvai Martin és Pesztericz Mili arról mesélnek, hogy miért volt izgalmas részt venni az alkotás készítésében.

2023. 12. 23. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pesztericz Mili, aki Polli hangját adja a bábanimációban bemutatkozásában elmondta, hogy a Madách Színházban játszik két szerepben, a Mary Poppinsban, valamint a Nyomorultakban, illetve az M2 gyerekcsatorna Hetedhét kalandjában is állandó szereplő. − Polli tulajdonképpen egy olyan egyéniség, hogy ami a szívén, az a száján. Nagyon magabiztos és eltökélt, de mégis aranyos. 

Szeretem ezt a feladatot, mert a személyiségében picit magamra ismertem. Rendkívül tanulságos és megindító a történet, nagyon érzelemdús és nagyon kedvesek és okosak benne a kis szereplők. Nekem nagyon tetszett.

– hangsúlyozta a kis színésznő.

Tomi magyar hangja, Gyetvai Martin kiemelte, hogy tetszik neki egyrészt az, hogy a Tomi, Polli és a varázsfény magyar készítők meséje is, másrészt, hogy külföldön egy csomó díjat nyert. – Ez a stop-motion technika elképesztő abban az értelemben, hogy hogyan lehet így megcsinálni. Van az ember, aki mozgatja a bábuk testrészeit, és képkockánként megállnak a változásokat fotózni. Ez nehéz szerintem.

Igazából egy olyan kisfiút kellett eljátszanom, aki félénkebb, nem ismer túl sokat a külvilágról, a szülei nem engedik, hogy kimenjen, pórázon tartják őt, emiatt sajnálom.

A karakter megformálásakor elő kellett vennem a színésztudást, mert ő nemcsak egy átlagos kisgyerek, aki focizik az utcán, hanem ebben a sztoriban igazi érzelmek vannak – összegezte a művészpalánta.

A stop-motion technikával készült bábanimáció izgalmas, fordulatos nyomozásra invitál kicsiket és nagyokat az ódon bérház falai közé. Ott lakik a 11 éves Tomi, aki születése óta rendelkezik egy rendkívüli tulajdonsággal: a szó szoros értelmében ragyog. Bár a szülei mindentől védik, a szomszédjába költöző különc kislány, Polli kicsalogatja a csigaházából. Együtt vállalkoznak arra, hogy megfejtik a ház szellemének rejtélyét, legyőzik a házukat egyre jobban beterítő sötétséget és újra napfényt hoznak a lakók életébe.

 

A Svenk adását 22.50-kor láthatják a Hír TV műsorán.

 

Borítókép: A 11 éves Tominak születése óta rendkívüli tulajdonsága van: a szó szoros értelmében ragyog (Forrás: Vertigo Média)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.