Újabb öt évig Demeter Szilárd lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

Csák János kulturális és innovációs miniszter 2024. február 1-jei hatállyal Demeter Szilárd Csabát nevezte ki a Petőfi Irodalmi Múzeum élére – áll a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményében.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium2023. 12. 01. 13:43
Demeter Szilárd
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói posztjára kiírt pályázatra Demeter Szilárd Csaba egyedüli jelentkezőként nyújtotta be a vezetői koncepcióját, amelyet a szakmai bizottság a részletes meghallgatást követően egyhangúlag támogatásra javasolt. 

A miniszter, elfogadva a bizottság ajánlását, újabb öt évre bízta meg Demeter Szilárd Csabát a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói teendőinek ellátásával 

– olvasható a Kulturális és Innovációs Minisztérium pénteki közleményében. 

A főigazgató hozzájárult pályázatának nyilvánosságra hozatalához, mely megtekinthető az intézmény honlapján.

 

Borítókép: Demeter Szilárd (Fotó: Éberling András)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.