Vecsei H. Miklós énekesként is bemutatkozik

A két évvel ezelőtt kísérleti projektként indult QJÚB bemutatkozott már a Magyar Zene Házában, a Kobuci és a Müpa színpadain, lemezmegjelenésüket pedig az Akvárium NagyHalljában fogják ünnepelni – írja a Lángoló.hu

2023. 12. 09. 17:30
A Poket Zsebkönyvek létrehozása Vecsei H. Miklós ötlete volt.
A Poket Zsebkönyvek létrehozása Vecsei H. Miklós ötlete volt. Fotó: Fejér Boróka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Music Hungary-díjas formáció tagjai: Vecsei H. Miklós – ének, Hegedűs Bori – ének, Mihalik Ábel – dob, Frimmel Jakab – billentyű, elektronika, Ratkóczi Huba – szólógitár, Paczári Viktor – basszusgitár. A kocka kibontása című lemez Csoóri Sándor és Pilinszky János életművén keresztül kalauzol minket végig egy fiktív figyelem önéletrajzán.

Vecsei H. Miklós Semmelweis Ignác szerepében.
Vecsei H. Miklós Semmelweis Ignác szerepében. Fotó: Balogh Zoltán/MTI


A zenei anyaghoz megálmodott koncertszínházi előadás különleges körülmények között, körülbelül egy évig készült:

A társulat zenei vezetője Mihalik Ábel, aki ebben a projektben a dobok mögött is ül. Az ő próbatermében és stúdiójában vettük fel a dalokat. Egymás konyhájában próbáltuk a jeleneteket, és végül a Dürer Stúdióban próbáltuk az előadást. A lemezen 2022 nyarától az idei év tavaszáig dolgoztunk, majd Dexter véglegesítette a mixet, a Universal Music Hungaryvel való együttműködésnek hála


– mesélte a zenekar egyik énekese, a napokban bemutatott Semmelweis filmből is jól ismert, Junior Prima díjas Vecsei H. Miklós.

A kocka kibontása már elérhető a digitális platformokon, december 10-én pedig élőben is meg lehet majd hallgatni a QJÚB lemezbemutató koncertjén a Poket karácsonyon, az Akvárium Klubban.

Az albumról további részleteket a Lángoló.hu cikkében olvashat.

 

Borítókép: Vecsei H. Miklós (Fotó: Fejér Boróka)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.