Kázmér 2024. március 4.
logo
Megjelent a QJÚB debütáló albuma A kocka kibontása címmel

Vecsei H. Miklós énekesként is bemutatkozik

Magyar Nemzet
2023.12.09. 17:30
Vecsei H. Miklós énekesként is bemutatkozik

A két évvel ezelőtt kísérleti projektként indult QJÚB bemutatkozott már a Magyar Zene Házában, a Kobuci és a Müpa színpadain, lemezmegjelenésüket pedig az Akvárium NagyHalljában fogják ünnepelni – írja a Lángoló.hu

A Music Hungary-díjas formáció tagjai: Vecsei H. Miklós – ének, Hegedűs Bori – ének, Mihalik Ábel – dob, Frimmel Jakab – billentyű, elektronika, Ratkóczi Huba – szólógitár, Paczári Viktor – basszusgitár. A kocka kibontása című lemez Csoóri Sándor és Pilinszky János életművén keresztül kalauzol minket végig egy fiktív figyelem önéletrajzán.

Vecsei H. Miklós Semmelweis Ignác szerepében.
Vecsei H. Miklós Semmelweis Ignác szerepében. Fotó: Balogh Zoltán/MTI


A zenei anyaghoz megálmodott koncertszínházi előadás különleges körülmények között, körülbelül egy évig készült:

A társulat zenei vezetője Mihalik Ábel, aki ebben a projektben a dobok mögött is ül. Az ő próbatermében és stúdiójában vettük fel a dalokat. Egymás konyhájában próbáltuk a jeleneteket, és végül a Dürer Stúdióban próbáltuk az előadást. A lemezen 2022 nyarától az idei év tavaszáig dolgoztunk, majd Dexter véglegesítette a mixet, a Universal Music Hungaryvel való együttműködésnek hála


– mesélte a zenekar egyik énekese, a napokban bemutatott Semmelweis filmből is jól ismert, Junior Prima díjas Vecsei H. Miklós.

A kocka kibontása már elérhető a digitális platformokon, december 10-én pedig élőben is meg lehet majd hallgatni a QJÚB lemezbemutató koncertjén a Poket karácsonyon, az Akvárium Klubban.

Az albumról további részleteket a Lángoló.hu cikkében olvashat.

 

Borítókép: Vecsei H. Miklós (Fotó: Fejér Boróka)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.