A Barabás Miklós-kiállítás január 14-ig látható

A 125 művet felvonultató tárlat – néhány ismert festmény mellett – elsősorban olyan rajzokat és akvarelleket mutat be, amelyekkel korábban még nem találkozhatott a közönség. A XIX. századi magyar képzőművészet egyik legmeghatározóbb mesterének műveit bemutató tárlat tavaly szeptemberben, Barabás Miklós halálának 125. évfordulója alkalmából nyílt meg.

2024. 01. 05. 17:00
Barabás Miklós kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria
Barabás Miklós kiállítás, Magyar Nemzeti Galéria Fotó: Soltész Vince
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiállítás átfogja a teljes grafikai életművet, így a korai munkák mellett láthatjuk a festő itáliai képeit, a pályafutása csúcsára érő művész akvarelljeit, a korabeli fürdőéletet bemutató grafikáit, litografált arcképeinek sorozatát, s néhány késői alkotását is. A Barabás Miklós-kiállítás érdekessége, hogy a rajzok, akvarellek közül néhány egészen nagy méretben, illetve nagyító segítségével is tanulmányozható a kiállítótérben.

A Magyar Nemzeti Galéria Barabás Miklós–kiállítása január 14–éig látható
A Barabás Miklós-kiállítás január 14-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában  (Fotó: Berényi Zsuzsa)

 

Az utolsó héten kurátori vezetéseket, előadást és online programot is ajánl a Nemzeti Galéria a kiállításhoz kapcsolódóan.

Január 9-én 19 órától az érdeklődők online tárlatvezetésen ismerhetik meg Barabás Miklós művészetét.

A kiállítás kurátorai két alkalommal tartanak vezetést a közönségnek: január 10-én 16 órától Hessky Orsolya, január 12-én 16 órától pedig Dsupin Luca mutatja be a tárlatot.

Január 13-án 15 órától pedig Bellák Gábor művészettörténész Barabás és Petőfi címmel tart előadást XIX. századi művészetünk és irodalmunk két jelentős alakjáról.

A tárlat az utolsó hétvégén, január 13-án 21 óráig látogatható!

 

Borítókép: Barabás Miklós ikonikus műve, a Művész a tengerparton (Fotó: Soltész Vince)

Borítókép: 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.