Golden Globe 2024: Michelle Yeoh, Will Ferrell és Angela Bassett is díjat ad át

Michelle Yeoh, Will Ferrell, Angela Bassett és Amanda Seyfried is a díjátadók között lép majd színpadra a helyi idő szerint vasárnap estére tervezett 81. Golden Globe-díjátadó gálán a hollywoodi Beverly Hilton Hotelben.

Forrás: MTI2024. 01. 05. 21:00
Golden Globe Awards 2021: SHOW
NUP_193339_0023.JPG Fotó: Rich Polk Forrás: Northfoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michelle Yeoh tavaly a drámai filmmezőny legjobb színésznőjének díját kapta a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért a Golden Globe-ceremónián. A magyar idő szerint hétfő hajnalban látható idei díjátadó további közreműködői között lesz még Julia Garner, George Lopez és Justin Hartley is.

Michelle Yeoh is szerepel az idei Golden Globe gála díjátadói között
Az Oscar-díjas Michelle Yeoh is szerepel az idei Golden Globe-gála díjátadói között. Fotó: MTI/EPA/Caroline Brahman

A 81. Golden Globe-díjátadó az idei filmes díjszezon első nagy gálája. A háromórás ceremóniát, amelynek Jo Koy humorista lesz a házigazdája, a CBS tévétársaság és a Paramount+ streamingszolgáltatás is élőben közvetíti.

A díjakról a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) tagjai szavazással döntenek. A szervezet az utóbbi években nagy változásokon ment keresztül azt követően, hogy a sokszínűség hiányával és korrupciós gyakorlattal vádolták meg. A Golden Globe-díjak jelöléseiről és nyerteseiről szavazó csoportot ma már a világ minden tájáról, 76 országból érkezett, több mint 300 újságíró alkotja, és működési szabályzata is megváltozott.

Júniusban a milliárdos Todd Boehly szervezte át a Golden Globe-ot profitorientált vállalkozássá.

A változások között szerepel a filmes és bevételi sikereket elérő produkciókat díjazó kategória bevezetése, valamint új kategóriában díjazzák ezentúl a stand-up comedy előadókat is, a mezőny jelöltjei között van mások mellett Chris Rock, Amy Schumer és a korábbi Golden Globe-házigazda, Ricky Gervais is.
A filmes produkciók közül a legtöbb, kilenc jelölést Greta Gerwig Barbie című filmje kapta, amelyet nyolc jelöléssel szorosan követ a Christopher Nolan rendezte Oppenheimer.
A drámai filmek Golden Globe-jelöltjei között szerepel az Oppenheimer, a Megfojtott virágok, a Maestro, az Előző életek, az Egy zuhanás anatómiája és a Zone of Interest is. A vígjáték vagy musical filmek mezőnyének díjesélyesei közé pedig a Barbie mellett az Air – Harc a legendáért, az American Fiction, a The Holdovers, a May December és a Szegény párák került be. A televíziós sorozatok mezőnyét az Utódlás vezeti kilenc jelöléssel.

 

 

Borítókép: A Golden Globe-díj átadását minden évben hatalmas érdeklődés kíséri (Fotó: Northfoto/Rich Pol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.