Gálaműsorral köszöntik az életműdíjas Hobót

Szombaton adják át a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat Földes László Hobónak. Gálaműsor keretében többek között Gubik Petra, Freddie, Szarka Tamás és a Csík Zenekar ad elő dalokat a Kossuth-díjas előadóművész gazdag életművéből, továbbá a magyar könnyűzene meghatározó alakjai köszöntik a díjazottat.

Forrás: MTVA2024. 01. 31. 11:00
Hobo
Fotó: Eori Szabo Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi elismerésben részesült Petőfi Zenei Díj – Életmű gála szombaton visszatér a képernyőre, idén Földes László Hobo művészete előtt tiszteleg a magyar könnyűzenei élet elismert előadóinak közreműködésével a közmédia. 

Hobo
Hobo. Fotó: Éberling András

Hobo dalai sztárelőadók közreműködésében

A Csík Zenekar a Viharban születtem című dal széki átiratával ünnepli majd Hobót. 

Szabó Attila, a Csík Zenekar prímása elárulta, hogy Hobo nagy hatással volt zenei fejlődésére, minden lemeze megvan a gyűjteményében.

Freddie, A Csináljuk a fesztivált! győztes dalának előadója az életműdíjas színpadi jelenlétét méltatta: – Nem tudsz másra figyelni, amikor Hobo a színpadon van. Nagy tisztelője vagyok, és bízom benne, hogy elnyeri a tetszését, amikor hallja majd tőlem a dalait. Több produkcióban is közreműködöm a gálán – osztotta meg Freddie.

A gálaeseményt személyes történetek és a pályatársak köszöntője teszi még egyedibbé. Egykori zenésztársa, Horváth Károly Charlie is készül erre.

Mint korábban lapunkban is írtuk, a magyar zenés színház ifjú tehetsége, Gubik Petra gyerekkora óta ismeri Hobo zenéjét, korábban szerepeltek már egy színpadon. A műsorban a Másik Magyarország című szerzeményt adja elő, amire nagyon sokat készül. 

Hobo a rangos elismerést A Dal 2024 egyik új zsűritagjától, Németh Alajos Lojzitól veheti át, aki így fogalmazott a díjazottról: 

A mai napig élvezettel hallgatom a lemezeit. Alkotóművészként, emberként is kiválónak tartom őt. Remek zenészekkel dolgozott együtt, minőségi munkát végzett

– foglalta össze a Bikini Máté Péter-díjas zenésze.

Borítókép: Földes László Hobo (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.