Könyv jelenik meg Benedek Miklósról

Vajda Katalin könyve márciusban jelenik meg a színészlegendáról.

Forrás: Corvina kiadó2024. 01. 15. 11:16
Benedek Miklós
Benedek Miklós Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maradok tisztelettel, Benedek Miklós címmel írt könyvet a január 9-én elhunyt Kossuth-díjas színészről Vajda Katalin. A kötetben a Nemzet Színésze magáról, saját életéről mesélt, a gyerekkorától a közelmúltig tartó hosszú hét évtizedet felölelő történetben szóba kerülnek a sikerek, a kudarcok, az örömök és a tragédiák is – derül ki a Corvina kiadó gondozásában megjelenő kötet ajánlójából. 

A Maradok tisztelettel, Benedek Miklós című kötet borítója. Forrás: Corvina kiadó

A könyvben 

együtt sírhatunk és nevethetünk a pályatársakkal, az idősebb és a fiatalabb kollégákkal, a barátokkal és a családtagokkal. És igen, megrendítő, hogy olvashatunk a két Benedek Tibor korai haláláról is: az édesapa öngyilkosságáról és a fiú szörnyű betegségéről.

Mint írják, a könyvet író Vajda Katalin Benedek Miklós régi jó barátja volt, akinek köszönhetően megrendítően őszinte vallomást olvashatunk a művészről. 

 

 Borítókép: Benedek Miklós (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.