Vidám hétvége a Pécsi Harmadik Színházban

A Moravetz Levente által írt komédiák iránt kiemelt érdeklődést mutat a pécsi teátrum közönsége. Már most alig lehet jegyet kapni az előadásokra.

Forrás: BAMA2024. 01. 18. 9:00
Pécsi Harmadik Színház
Borítókép: Egy hétvégén három komédiával nevettet a Moravetz Produkció a Pécsi Harmadik Színházban (Forrás: Facebook/Pécsi Harmadik Színház) Forrás: Facebook/Pécsi Harmadik Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 26-án este az Omega, a csődör című zenés vígjátékot adják elő a pécsi Harmadik Színházban, melyet Moravetz Levente írt. A komédia zenéjét Szolnoki Péter Artisjus-díjas magyar zenész, zeneszerző, a Bon-Bon együttes énekese, fuvolistája szerezte. Az 1980-as évekből származó történet feldolgozásában egy versenyzésből kiöregedett ló egy állami tenyészgazdaságba kerül, ahol előbb nem találja a helyét, de aztán magára talál. A címszerepet Sasvári Sándor játssza, mellette Görbe Nórát, Szerednyei Bélát, Koós Rékát és Jobbágy Elmirát láthatjuk a színpadon 
– számol be róla a Bama.

Pécsi Harmadik Színház
A Közjegyző az emeleten című darab szereplői az író-rendezővel. Forrás: Facebook/Pécsi Harmadik Színház

Január 27-én délután Shakespeare Tévedések vígjátéka című klasszikusának Moravetz Levente által modernizált feldolgozása kerül műsorra Őrületek tornya címmel. A félreértésekre épülő előadásban elcserélt ikrek, kicsapongásra vágyó házaspár, néhány külföldi vendég és rendőr viszi a történetet. A két felvonásos komédiát Háda János rendezte, a szereplők: Faragó András, Mérai Katalin, Szabó Máté és Bordás Mihály, Végh Judit, Laurinyecz Réka és Bálizs Anett.

Moravetz Levente
Moravetz Levente rendező Moravetz–Balásy–Horváth–Papp: Zrínyi 1566 című rockmusical próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2019. október 8-án. A darabot október 11-én mutatják be (Fotó: MTI/Varga György)

Január 28-án vasárnap, szintén délután láthatja a közönség az először 2022 őszén színre vitt Közjegyző az emeleten című darabot. A jogászi munkát övező kihívások és kusza szálak nevettető pillanatokat ígérnek. A felhőtlen szórakozásra olyan színészek adják a garanciát, mint Suhajda Dániel, a Barátok köztből ismert Gyebnár Csekka és Szőke Zoltán, a Harmadik Színház Társulatának színművésze, László Csaba, valamint a Jóban Rosszban sorozatban is bemutatkozó Madár Veronika, illetve Gombás Ádám.

A Moravetz Produkció előadásai Pécsett februárban is folytatódnak majd.

Borítókép: Moravetz Levente rendező Moravetz–Balásy–Horváth–Papp: Zrínyi 1566 című rockmusical próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2019. október 8-án. A darabot október 11-én mutatják be (Fotó: MTI/Varga György)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.