Schnell Ádám Benedek Miklósról: Titokzatos ember volt, a színpadon és az életben is

Harminc éve ismerte egymást Schnell Ádám és a három napja elhunyt Benedek Miklós, akiről pályatársa azt mondta: egy fantasztikus egyéniséget és egy nagy művészt vesztettünk el.

Forrás: Hirado.hu2024. 01. 12. 14:00
Benedek Miklós, a nemzet színésze
Benedek Miklós, a nemzet színésze Fotó: MTI/Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 1994-es színházi felkéréssel kezdődött a két művész ismeretsége, amely idővel kiváló emberi kapcsolattá alakult. A január 9-én, 77 évesen elhunyt Benedek Miklósról Schnell Ádám, a Nemzeti Színház művésze az M5 csatorna Librettó című műsorában beszélt

Schnell Ádám
Schnell Ádám. Fotó: Teknős Miklós

Úgy fogalmazott: 

Benedek Miklós titokzatos ember volt, a színpadon és az életben is. Az egész lényéből sugárzott az elegancia. Kezdetben megközelíthetetlennek tűnt, de fokozatosan megnyílt, és megmutatta, milyen érzelmes ember. A fájdalmas veszteségen és szomorúságon túl a szeretet és a szarkasztikus humor jut róla eszembe, alakját felidézve a mosolya, a furcsa, szomorúan vidám tekintete van előttem.

Schnell Ádám egy kedves szokásukat is felidézte: mint mondta, nagy vízilabda-rajongó, és a válogatott nagy győzelmei után mindig felhívta őt. – Ez egyfajta hagyomány lett köztük, szerintem már várta is, hogy telefonáljak – árulta el. Mint ismert, Benedek Miklós fia, Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó volt, aki alig 47 évesen hunyt el 2020-ban. Halálát édesapjának soha nem sikerült feldolgoznia. 

A teljes műsor itt nézhető vissza

 

Borítókép: Benedek Miklós (Fotó: MTI/Czimbal Gyula) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.