S.E.R.E.G címen példátlan magyar sorozat készül a TV2-re

A történet egy iraki háborús misszióban kudarcot valló katonáról szól, akinek az egyetemista fiával való rossz kapcsolata is megnehezíti az életét.

Forrás: TV2.hu2024. 01. 04. 10:00
sorozat Helmeczy Dorottya Mokka
Helmeczy Dorottya a Mokkában Fotó: Fotó: Képernyőfotó, Mokka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat eltér a csatornán látható eddig megszokott műfajoktól. Helmeczy Dorottya, a Megafilm producere elmondta, hogy ez a koncepció része volt, hiszen szeretnek olyan műfajokhoz nyúlni, amelyekhez eddig még mások nem hazánkban, ellenben külföldön már sikernek örvendenek.

Például a mozi a Covid alatt, amikor már mindenki temette, a Maverick ugyanezzel a műfajjal ismét berobbantotta a mozit és visszahozta a nézőket. Ez egy nagyon izgalmas és hálás műfaj, azért mert csodaszép izmos férfiak szuperképességűek a televíziós vásznon. A hangsúly a szuperképességeken van, ugyanis a történet szerint egy nagyobb malőr történt egy külföldi misszióban, amit most egy osztagnak helyre kellene hozni

 – árulta el Helmeczy Dorottya a Mokkában.

Hozzátette, az alezredes főszereplő Csórics Balázs, akinek legnagyobb riválisa az ezredes, akit pedig Kamarás Iván alakít. 

A film a múltból indul a jelen felé, ahol megjelenik majd egy családi szál is, hiszen a főszereplő fiát is beveszik a seregbe, ahol férfivá kell válnia. 

A producer hozzátette, a filmben a férfiak mellett megjelennek a nők is, a szerelmi szálak, amiket főképp abból a szempontból mutatnak meg, hogy milyen problémákkal szembesül egy nő egy ilyen helyzetben, vagy épp miképp tudja támogatni a férfit.

A produkció létrejöttéhez a színészeknek át kellett menniük egy katonai kiképzésen is, ahol edzésekre jártak és megtanulták a fegyverhasználatot. 

– Nem találkoztunk még magyar fronton ilyen előkészületű és a színészek számára ilyen kiképzést igénylő műfajjal – tette hozzá Helmeczy. Elmondta, a filmet Magyarországon eredeti honvédségi helyszíneken forgatták.

A 6 epizódos sorozat a végleges címét annak köszönheti, hogy a katonai kommunikáció az egyszerűségre törekszik. Minél egyszerűbb az üzenet vagy a tartalom, annál könnyebben végrehajtható és érthető. A katonai kommunikáció egyik fontos jellemzője az acronymok használata. A sorozat tekintve, hogy fikciós mini széria, így nem valódi, hanem fikciós acronymot használ.

A sorozat folytatása sem kizárt, azonban a tervezett részek 2024 őszén kerülnek a TV2 képernyőjére.

Borítókép: Helmeczy Dorottya a Mokkában (Fotó: Képernyőfotó)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.