A 23. Nemzetközti Magyar Fotószalon képeiből nyílik kiállítás Füleken

A vándorkiállítás a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által évente megrendezett fotópályázat 23. évadának legjobb felvételeiből jött létre.

Forrás: MTI2024. 02. 06. 16:00
Fülek
Fülek Forrás: ujszo.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyre ezúttal kilenc országból 184 fotós nevezett be 1771 alkotással. A legsikeresebb műveket szakmai zsűri értékelése alapján vándorkiállításon és katalógusban mutatják be.

Fülek a Felvidék leglátogatottabb turisztikai célpontja
Fülek a Felvidék leglátogatottabb turisztikai célpontja (Fotó: Komka Péter/MTI)

Kölcsey Ferenc kétszáz évvel ezelőtt fejezte be és adta le a Himnusz kéziratát, ennek kapcsán az idei évfordulós kategória központi témája a Himnusz lett, Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából pedig a szerző jól ismert műve, Az ember tragédiája került a középpontba.

Magyar vonatkozású kategóriában a szólásokat és közmondásokat dolgozták fel, természet kategóriában az állatok és természetes környezetük volt a gondolatébresztő. Újdonságként, most először szerepelt a kiírásban az ifjúsági kategória, három korcsoportra osztva.

A március 10-ig látogatható vándorkiállítást február 9-én, pénteken 17 órakor Nagy Tivadar, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke nyitja meg a Városi Honismereti Múzeum galériájában.

 A szövetség az anyaország határain belül és azon túl élő, különböző műfajokat képviselő magyar fotósoknak, főként amatőr alkotóknak biztosít szakmai és közösségi hátteret.

 

Borítókép: Fülek vára (fotó: ujszo.sk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.