Harrison Ford Star Wars-forgatókönyve rekordáron kelt el

A színész annak idején otthagyta az első film forgatókönyvének negyedik vázlatát a londoni lakásban, amelyet forgatás közben bérelt. A forgatókönyv mellett Harrison Ford más Star Warshoz kapcsolódó dokumentumokat is hátrahagyott, ezeket árverezték most el.

Forrás: Theguardian.com2024. 02. 20. 17:00
Harrison Ford a Star Wars első részében
Harrison Ford a Star Wars első részében EP4-KEY-243_R Forrás: Lucasfilm Ltd.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harrison Ford egy londoni lakásában hagyott Star Wars-forgatókönyve több mint tízezer fontért (mintegy négymillió-nyolcszázhetvennégyezer forint) kelt el egy aukción. Az eredetileg Luke Starkiller kalandjai című első Star Wars-film, a Csillagok háborúja forgatókönyvének negyedik vázlatának becsült eladási ára nyolc-tizenkétezer font volt.

Harrison Ford a Star Wars után kapta meg Indiana Jones ikonikus szerepét
Harrison Ford a Star Wars után kapta meg Indiana Jones ikonikus szerepét. Fotó: Jonathan Olley

Az 1976. március 15-én kelt forgatókönyvet Ford használta, majd abban a londoni lakásban hagyta, ahol a hertfordshire-i Elstree Studiosban zajló forgatások alatt lakott.

A forgatókönyv hiányos és kötetlen, különböző színű oldalai tartalmazzák a rendezői instrukciókat és a végső vágás során kivágott jeleneteket, valamint karaktereket is.

A forgatókönyv mellett Harrison Ford más dokumentumokat is hátrahagyott,

beleértve a forgatási ütemtervet és különböző jegyzeteteket, amelyeket egy csomagban most szintén árverésre bocsájtottak: ezek több mint négyezer-nyolcszáz fontért (mintegy kétmillió-száznyolcvanhatezer forint) találtak új gazdára.

Az eladás során a világ minden tájáról érkezett licit a Star Wars történetének ezekre a soha nem látott darabjaira. Bár a forgatókönyv más példányai is megjelentek már korábban, ez az aukció új rekordot hozott, amely megmutatja, hogy a tárgyakhoz fűződő személyes kapcsolat mennyire csábítja a Star Wars rajongóit. A személyes vonatkozásuk teszi teljesen egyedivé őket. Reméljük, hogy új tulajdonosaik ugyanolyan becsben tartják majd őket, mint az előzőek.

– mondta az aukció után a szervező, az Excalibur Auctions munkatársa, Jonathan Torode.

A teljes cikket az alábbi oldalon olvashatják.

 

Borítókép: Harrison Ford a Star Wars első részében (Forrás: Lucasfilm Ltd.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.