Harry Potter-hétvégével népszerűsítik az olvasást Debrecenben

Az első Harry Potter-hétvégére minden korosztályt színes programokkal várnak a debreceni szervezők.

2024. 02. 19. 18:30
Harry Potter Debrecen
Végh Zsuzsa, a Debreceni Pagony Könyvesbolt üzletvezetője (b3), mellette Némethy-Szilágyi Norbert főszervező (j), Végh Zsuzsa, a Debreceni Pagony Könyvesbolt üzletvezetője (b2) és Fejér Tamás, az Apolló Mozi filmszínházvezetője (b1). Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minifesztivál hétfői debreceni sajtótájékoztatóján Némethy-Szilágyi Norbert főszervező, a Borostyán Produkció alapítója azt mondta, a helyi közösségek összefogásával megrendezendő Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb vinni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához.

Harry Potter
A Harry Potter-könyvek generációkkal szerettették meg az olvasást. Fotó: Getty Images/NurPhoto/David Talukdar

A három nap alatt, február 23–25. között hét helyszínen 36 programmal várják az érdeklődőket, a fesztivál többek között moziélményt, slam poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de azok sem csalódnak majd, akiket elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözéke varázsolt el – jelezte.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője hozzátette: gyerekeknek és felnőtteknek szóló élményekkel igyekeztek úgy összeállítani a programkínálatot, hogy „3-tól 112 éves korig” mindenki találjon kedvérevalót. Fontos üzenete a találkozónak, hogy debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogásával valósulhat meg – mondta.

A reményei szerint az egész várost megmozgató fesztivál egyik fő helyszíne lesz az Apolló mozi, ahol a Harry Potter-sorozat első négy filmjét vetítik, az elsőt angol nyelven is. 

Közönségtalálkozót szerveznek Harry magyar hangjával, Gacsal Ádám szinkronszínésszel, Kostyál Viktor grafikus-karikaturista pedig a mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol

– ismertette a részleteket Fejér Tamás, megjegyezve, hogy számos kvízjáték mellett bagolysimogató is lesz az Apollóban.

A kultúra házaként is működő debreceni Német Kulturális Fórum a kicsiket Harry Potter élményfestésre, a felnőtteket borozásra várja a fesztivál három napján – jelezte Horváth Andrea, a fórum elnöke.

A helyi Pagony könyvesbolt pedig varázspálca-készítő kézműves-foglalkozásokat és interaktív meseterápiás foglalkozásokat szervez a gyerekeknek – fűzte hozzá Végh Zsuzsa üzletvezető.

Borítókép: Fejér Tamás, Horváth Andrea, Végh Zsuzsa és Némethy-Szilágyi Norbert főszervező (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.