Jókai nyomában: idén Balatonfüreden tartják a magyar széppróza napi gálát

Az eseményen fellép a Kaláka együttes és bemutatják az év legjobb novelláit tartalmazó antológiát is.

Forrás: MTI2024. 02. 07. 11:00
széppróza napi gála
A tavalyi széppróza napi gála Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar széppróza napját a Magyar Írószövetség kezdeményezésére 2018 óta ünneplik meg minden év február 18-án, Jókai Mór születésnapján. Idén először fordul elő, hogy nem a fővárosban rendezik meg a gálát – idézi a közlemény Erős Kingát, a Magyar Írószövetség elnökét, aki hozzátette: ez egy viszonylag fiatal ünnep, szeretnék, ha ismertségében idővel felérne a költészet napjához, ezért döntöttek úgy, hogy kimozdulnak Budapestről.

magyar széppróza napi gála
A magyar széppróza napi gálának idén a balatonfüredi Anna Grand Hotel ad otthont (Fotó: MW/Markovics Gábor)

Jókai erősen kötődött Balatonfüredhez, nincs még egy ilyen város az országban, amelyhez ennyire ragaszkodott volna, ezért adta magát a helyszín

 – mondta Erős Kinga a balatonfured.hu-nak.

A gálán, amelynek a balatonfüredi Anna Grand Hotel ad otthont, fellép a Kaláka együttes és bemutatják Az év novellái 2024 című antológiát, amely az elmúlt évben a hazai folyóiratokban megjelent novellák legjavát tartalmazza. Lesz novellaíró-verseny is, a rendezvény ideje alatt elkészülő műveket szakmai zsűri értékeli, majd színészek tolmácsolásában a közönség is megismerheti az írásokat. A meghívott alkotók Gáspár Ferenc, Lőrincz P. Gabriella és Kollár Árpád lesznek.

A Magyar Írószövetség a helyi Quasimodo Közalapítvány közreműködésével szervezi a programot, amelyre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a [email protected] címen lehet február 16-ig.

Borítókép: A tavalyi széppróza napi gála (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.