Makovecz Imre nagy terve végre valósággá válik

Az organikus építészet mesterének egy fiókba dugott nagy terve valósult meg Makón, ugyanis kibővült az ikonikus Hagymatikum fürdő – jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter egy, a Facebook-oldalán közzétett interjúban. A politikus hangsúlyozta: ez egy nagy lehetőség a turisztikai fejlesztések előtt, és építészetileg is egy nagyon szép Makovecz-épület valósult meg, amire az ország büszke lehet.

2024. 02. 09. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Ez nagyon nagy mértékben járul hozzá a turisztikai szolgáltatások bővítéséhez, és egy nagy lépéssel leszünk közelebb ahhoz, hogy Makó pár év múlva olyan legyen, mint Gyula. Képzeljen el egy huszonezres várost, ahova 150-200 ezer látogató jön  egy évben. Ma is érzékelhető különbség van, ha valaki átmegy Makóra, a város pezsgése, működése, potenciális fejlődési és növekedési lehetőségeit illetően − magyarázta Lázár János, majd hozzátette: a műszaki átadás-átvétel lezárulóban van, a próbaüzem és a beüzemelés zajlik az Építési és Közlekedési Minisztérium égisze alatt. 

A kitűzött határidőknek megfelelően haladnak, s ha minden engedély meglesz, illetve valamennyi műszaki feltételnek megfelel az új, modern létesítmény, akkor semmi akadálya annak, hogy a húsvéti ünnepek előtt megnyissa kapuit.

A Hagymatikumot egyszer mindenkinek látni kell. Forrás: Facebook/Makói Hagymatikum Fürdő

A Hagymatikum, Makovecz Imre által tervezett egyedülálló organikus épületegyüttese Makó jelképe és büszkesége, amelyet minden évben ezrek keresnek fel a komplex élménycsomagok és a gyógyvíz miatt. A csodás fürdőbe a szomszédos országokból is szép számmal érkeznek a vendégek a csongrádi városba. 

A Hagymatikum a mai formáját 2012-ben nyerte el, és nem meglepő módon a nyitást követően számtalan díjat zsebelt be. Többek közt a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj ezüstérmével ismerték el, majd 2018-ban az angol Luxury Travel Guide magazin a makói fürdőt Európa legjobb családbarát fürdőjének választotta. Az épület egészéből sugárzik a méltóság és a nyugalom. Impozáns kupolái védőernyőt vonnak az ember feje fölé, míg angyalszárnyakkal és növényi motívumokkal díszített hófehér életfája szemet gyönyörködtető látványt nyújt a tetőtéri üvegablakokkal együtt. 

A Makovecz Imre, illetve a Makona Tervezőiroda által megálmodott komplexumban családi és élményzóna, valamint egy sajátos vizuális élményt nyújtó, Atlantisz világát idéző Makovecz-szoborpark létesült újonnan. Megépült egy három, 12 méter magas, fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint egy 400 fülkés, napozóterasszal ellátott öltöző. Kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső medencét is beépített medencebárral.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatja meg.

Borítókép: Az Atlantisz-szoborpark  (Forrás: Facebook/Makói Hagymatikum Fürdő)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.