Hamarosan a mozikban a Bogyó és Babóca sorozat új filmje

Jövő hét csütörtökön jelenik meg a mozikban az egyik legsikeresebb magyar gyerekfilmsorozat, a Bogyó és Babóca hatodik része Csengettyűk címmel. Az idén húszéves sorozatból készült mozifilm ezúttal is 13 részes meseválogatás, 13 új kaland a régi, jól ismert szereplőkkel és néhány vadonatúj karakterrel. A Bogyó és Babóca sorozat legújabb filmje első moziélménynek tökéletes választás a legkisebb gyerekeknek is.

Forrás: Kedd Animációs Stúdió2024. 03. 19. 19:00
Bogyó és Babóca
Fotó: Kedd Animációs Stúdió
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népszerű sorozat szerzője, a Magyar Nyelvőr Díjas, Pro Familiis-, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas írónő, Bartos Erika első kötete 2004-ben jelent meg. Az első rajzfilmsorozatot 2010-ben mutatták be, Bogyó és Babóca 1. – Barátság címmel. A sorozat és a belőle készülő moziváltozat sikere után következett a Mézeskalácsok, a Játszótársak, a Tündérkártyák és a Hónapok meséi című évad. 

Bogyó és Babóca
Bagolyfiókák a Bogyó és Babóca sorozatban. Fotó: Kedd Animációs Stúdió

A Bogyó és Babóca filmsorozat legújabb része, Csengettyűk

Most pedig elkészült az újabb széria mozifilm változata Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk címmel. Ez a film is elsősorban a bölcsődés és óvodás korosztálynak szól. 

A kisgyerekközönségnek könnyen azonosítható formák, tiszta színek és az egész alakos karaktereket mutató kompozíciók alkalmazása segít abban, hogy folyamatosan követni tudják a cselekményt. Ugyancsak a kisgyermekek életkori, filmnézési sajátosságainak figyelembevételével a mozik a szokásosnál alacsonyabb hangerővel vetítik a filmet, a moziteremben pedig nincs teljes sötétség.

Sajtóközleményben írják, hogy a legújabb, 13 részes, ötperces epizódokból álló animációs mozifilm a két főszereplő Bogyó és Babóca 13 emlékezetes közös kalandját eleveníti fel. A magyarországi gyerekközönség körében jól ismert karakterek mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők. 

Bogyó és Babóca barátaikkal, a csaknem száz egyénített kis állatszereplővel minden epizódban felfedezik környezetüket, az erdők, mezők és vizek világát. Eközben sok mindent megtanulnak egymásról, a közösségről és saját magukról is. A korábbi évadok epizódjaihoz hasonlóan ez a film is csupa olyan mesét tartalmaz, amely a korosztály tagjai számára ismerős élményekre, kihívásokra, érzésekre épül. A mesék nélkülöznek minden öncélú erőszakot, szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbeknek is jól követhetőek, könnyen befogadhatóak. 

A nézőket megerősítik a problémák empatikus, kreatív és közösségi megoldásában. A mesékben közös motívumként nagy hangsúlyt kap az együttérzés, a figyelem, a folyamatos törekvés mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére. A szereplőknek az jelenti a legnagyobb örömöt, ha egymásnak is örömet tudnak szerezni.

A meseszereplők hangját ezúttal is Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi, aki száz karaktert szólaltat meg egyedi hangon.

 A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért ismét Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel. A film rendezőpárosa Fazakas Kinga és M. Tóth Géza, készült a KEDD Animációs Stúdióban.

A mozifilm megjelenése alkalmából a KEDD Animációs Stúdió országos rajzversenyt hirdetett óvodás csoportoknak. A rajzverseny témája: „Bogyó, Babóca és barátaik”. 

Borítókép: A Bogyó és Babóca filmsorozat egyik epizódja, Vendel születésnapja (Forrás: Kedd Animációs Stúdió)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.