Újabb világsztár érkezett Budapestre, hónapokig itt is marad

Megérkezett a Madame Tussauds panoptikumba az Emmy-díjas színész, Benedict Cumberbatch élethű mása.

Forrás: Madame Tussauds2024. 03. 22. 8:00
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Fotó: DPA/AFP/Gerald Matzka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 21-től bárki leülhet Benedict Cumberbatch mellé Budapesten, a Dorottya utcában. Hazánkba érkezett ugyanis a világhírű angol színész viaszfigurája, a Madame Tussauds múzeumba.  A Sherlock Holmes és Doktor Strange-filmekből ismert sztár élethű mása a múzeum kávézójában, egy fotel karfáján ül, így bárki lehuppanhat mellé, aki ellátogat a tárlatra, ahol néhány hónapig vendégeskedik majd Cumberbatch figurája. 

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch figurája a Madame Tussauds múzeumban. Forrás: Madame Tussauds Budapest

A múzeum közleménye szerint a viaszbábu több hónapig készült egy Londonhoz közeli műhelyben, és megalkotásában maga Cumberbatch is részt vett: néhány hajszálat ő maga erősítette fel figurája fejére. Az ünnepélyes, brit hangulatú átadóeseményen részt vett az Egyesült Királyság budapesti nagykövete és Simon Kornél, Cumberbatch állandó magyar hangja is. 

A brit színész a filmvászon mellett a színház világában is otthon van, jellegzetes orgánumát pedig rendszeresen hallhatják a britek különböző produkciókban: A hobbitfilmekben például az ő hangját szólal meg a sötét úr, Sauron és Smaug, a sárkány is. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.