Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Baleset a Nemzeti Színházban: meglepő szempontot vetett fel Trill Zsolt

A Fix TV Bóta Café című műsorának volt a vendége Trill Zsolt és Szűcs Nelli. A színész házaspár mind a két tagja beszélt Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia színházi balesetéről, de Udvaros Dorottya távozásáról is. Trill Zsolt a színház mindig megőrzendő titkainak jelentőségét, Szűcs Nelli pedig a színházzal szembeni hűséget emelte ki általános tanulságként.

Forrás: Fix Tv2024. 05. 29. 16:00
Trill Zsolt és Szűcs Nelli
Trill Zsolt és Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház két sztárszínésze a civil világban férj és feleség. A Fix Tv műsorában most őszintén beszéltek arról, miért nem jó, hogy a Nemzeti Színháznak egyre kevesebb titka marad meg. (Forrás: Youtube) Forrás: Fix TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fix TV Bóta Café című műsorának volt a vendége Trill Zsolt és Szűcs Nelli. A színész házaspár mind a két tagja a Nemzeti Színház sztárja, ezért a pályájuk emlékeinek felidézésén túl a műsorban szóba kerültek a teátrum életét nemrégiben felkavaró esetek is, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia tavaly őszi színpadi balesete, valamint Udvaros Dorottya nagy médiavisszhangot kiváltó távozása is.  

 

A színpadon minden pillanatban benne van a baleset lehetősége

Rettenetesen sajnálom, hogy ez megtörtént, de annak örülök, hogy fel fognak épülni, ez a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy meg fognak gyógyulni, persze nem tudom az orvosi eredményeket, hogy mik vannak, de Julival találkoztam, kérdeztem, hogy van, mondta, hogy gyógyul

– jelentette ki Trill Zsolt, de a történtekre reagálva arra is kitért, hogy szerinte a színészi pálya a természeténél fogva olyan, hogy minden pillanatban benne van a baleset lehetősége. 

 

Mindig van valami, de azért vagyunk profi színészek, hogy megoldjuk – jelentette ki Trill Zsolt, amihez kapcsolódva a műsorban Szűcs Nelli beszámolt pár, a nyilvánosságban eddig nem túlzottan ismert esetről is.

Mint elmesélte, egyszer Esztergomban játszották Vidnyánszky Attila rendezését, A szarvassá változott fiút, amikor előadás elején Trill Zsoltnak kiment a bokája, a bal lábában pedig elszakadtak az ínszalagok. 

Szűcs Nelli elmondása szerint Töröcsik Mari ekkor a közönségnek háttal azonnal azt mondta neki a színpadon, hogy állítsa le az előadást. Zsolt viszont meg azt mondta, hogy le ne állítsa. 

Ezek után mindent folytattak, de hogy hogyan játszották végig az előadást ilyen lógó lábbal, azt máig sem tudja – mondta Szűcs Nelli, aki felidézte, hogy velük ezen túl is mennyi más baleset történt még a színpadon. 

 

Nyolc csavar volt Trill Zsolt könyökében, de nem az érdekelte, ki a hibás

– Például a Fodrásznőt csináltuk Debrecenben, s azért nem volt ősszel bemutató, mert Zsolt leesett hétfőn négy méter magasból, eltört a könyöke, nyolc csavarral lett megcsavarozva, rá egy fél évvel tudtuk csak bemutatni az előadást, és nem gondolkodtunk azon, hogy most elmegy, vagy ki a hibás – mondta Szűcs Nelli, aki még azt is elsorolta, hogy neki a Dorottya eljátszása közben egyszer eltört a keze, máskor pedig – szintén A szarvassá változott fiú előadása közben – egy színpadi zuhanást követő sérülései miatt később fel kellett vágni a lábát.  

„Figyelmetlen voltam, amiért magamat okolom” – tette hozzá Szűcs Nelli. 

Erre reagálva Trill Zsolt elmondta: a színésznek mindig van lehetősége azt mondani, hogy valamit adott körülmények között nem csinál meg. Mint kifejtette: a színpadi balesetek egyáltalán nemcsak a díszlet magasabb pontjain fordulhatnak elő, hanem sima színpadon is megtörténhetnek. 

„Sok minden tőlünk, a mi koncentrációnktól függ” – jegyezte meg Trill Zsolt. 

 

Udvaros Dorottya médiaszereplése a Nemzeti Színházat taposta volna még lejjebb

Udvaros Dorottya távozását kommentálva Szűcs Nelli úgy fogalmazott, hogy neki kicsit fáj, ami történt. Szerinte ugyanis a színésznő úgy hozott meg egy döntést, hogy nem beszélte meg a társulattal, hogy ő most ki fog állni és erről fog beszélni a nagyvilágnak. 

Nekem ez egy kicsit fáj, mert itt nem csak Attiláról van szó, hogy mit gondol róla vagy az egész dologról, hanem kicsit a Nemzeti Színházat tapossuk még lejjebb. Tehát ez nem fair dolog, míg ők ketten ezt tényleg nem meccselték le, hogy akkor mi van, hogy van, mert szerintem Attila nagy becsben tartotta őt

– vélekedett Szűcs Nelli.

Nagyon szerettük és mindannyian szerettük őt – tette hozzá ugyanakkor Trill Zsolt Udvaros Dorottyának a társulatban betöltött szerepét méltatva. 

Arra a kérdésre válaszolva, hogy elegendő szereplehetőséget kapott-e Udvaros Dorottya, Trill Zsolt azt válaszolta: végig kell nézni a repertoárt, meg kell nézni, hogy hány előadásban játszik, és abból minden világos. 

Ez egy nagy színház, rengeteg színésszel és sok-sok előadással, de szerintem globálisan bonyolultabb és szomorúbb a helyzetünk, Vidnyánszky ide vagy oda – vetett fel egy általánosabb problémát Trill Zsolt, aki szerint a színészeknek össze kellene tartaniuk, s együtt kellene elejét venniük annak, hogy „butaságok tömkelegét” pletykálják róluk és hírbe hozzák őket. 

 

A színház világának a titkait jobban kellene őrizni

„Nekünk kellene sokkal jobban összetartanunk, és ezt a picike, csodálatos világunkat sokkal jobban őriznünk” – hangoztatta Trill Zsolt, utalva arra, hogy a színház világában számos folyamat belső titkot kell, hogy jelentsen, mert egy csomó dolog titkok útján születik meg, hiszen titkok nélkül nem megy.

Szűcs Nellit idézte, s vele egyetértve jelentette ki, hogy ami most végbemegy, az nem más, mint hogy az egész szakma titoktalanodik körülöttük.

– És ez nem jó. Nem jó a nézőnek és nekünk sem jó, akik csináljuk és benne vagyunk – foglalt állást Trill Zsolt.

A titkok őrzésének szükségességén túl Szűcs Nelli még egy fontos értéket, a hűséget is hangsúlyosan szóba hozta a beszélgetés közben. 

– Ezt tanultam, ezt hozam magammal. Hűségesnek lenni a színházhoz, ahol te működsz – jelentette ki Szűcs Nelli, aki ehhez azt is hozzátette: a színház és a család számukra egy nagy, kerek egész, amit nem tud kettévágni.  

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.