Rajzfilmekkel ünnepelték New Yorkban a magyar film napját

New Yorkban a Mozgókép Múzeumában filmvetítéssel ünnepelték a magyar film napját helyi idő szerint kedden, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektorának részvételével.

Forrás: MTI2024. 05. 01. 19:00
A Magyar Film Napja New Yorkban
Az ünnepi vetítést a New York-i filmstúdiók szomszédságában, Queens városrészben, a Mozgókép Múzeumában (Museum of the Moving Image) tartották. Forrás: Museum of the Moving Image
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i Liszt Intézet által szervezett eseményen magyar animációs rövidfilmeket mutattak be, amelyeket a MOME korábbi diákjai készítettek. Fülöp József, a MOME rektora az eseményt követően hangsúlyozta, hogy a magyar film ünneplésére különösen indokolt az animációs filmek bemutatása, hiszen 2024. a magyar rajzfilm megszületésének 110. évfordulója.

FÜLÖP József
Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora beszédet mond a MOME-n indult ingyenes, dizájnalapú üzletfejlesztési képzésről tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a felsőoktatási intézmény Auditóriumában 2020. október 9-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedekben az animációs film és az élő szereplős film közeledése figyelhető meg a különböző technológiai megoldások révén.

A rektor arról is beszámolt, hogy a New York-i látogatás alkalmat ad az egyetem régóta létező amerikai kapcsolatainak szélesítésére, és megjegyezte, hogy a Pannónia Program révén az egyetemnek több lehetősége nyílik további Európán kívüli együttműködések kiépítésére. 

A Magyar Film Napja New Yorkban
A magyar film napjának hivatalos New York-i plakátja. Forrás: Facebook/Liszt Intézet New York 

A New York-i filmstúdiók szomszédságában, Queens városrészben a Mozgókép Múzeumában (Museum of the Moving Image) tartott vetítés az animációt, mint a művészi kifejezés eszközét mutatta be a közönségnek hét magyar rövidfilm levetítésével.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.