Bemutatjuk Bill Murray régi jó barátját, akinél Tökölön vendégeskedett + videó

A magyar házaspár megmutatta hazánk szépségét a színészlegendának.

Forrás: VEOL2024. 06. 05. 16:43
Róma, 2019. október 19.
Bill Murray amerikai színész a 14. Római Filmfesztiválon 2019. október 19-én. Az október 17. és 27. között tartott nemzetközi mustrán 25 ország 33 produkcióját vetítik, és 17 alkotás verseng a szemle fõdíjáért, a Marcus Aurelius-díjért.
MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bill Murray amerikai színész és komikus Tökölön lakott az elmúlt hétvégén, a városlődi születésű Stenger Mihálynál és feleségénél, Évánál, mivel régi barátságot ápol a családdal. Stengerék évtizedek óta New Yorkban élnek, de évente többször ellátogatnak tököli házukba. A színész először jött Magyarországra, Németországban forgatott filmet, és elhatározta, meglátogatja régi barátait – írta a VEOL.

Több évtizedes barátság fűzi össze a világhírű amerikai sztárt a magyar származású családdal, akikhez az elmúlt hétvégén érkezett

– emelték ki.

Elmentünk egy magyar étterembe, ahol Murray fokhagymás cigánypecsenyét evett, reggelre pedig zabsüteményt kért

– idézte fel az elmúlt napokat Stenger Mihály, aki feleségével együtt megmutatta a sztárnak Budapestet.

A főváros után Siófokra mentek, a színésznek nagyon tetszett a Balaton is, nem gondolta, hogy ekkora tó van Magyarországon. Komppal átmentek Szántódról Tihanyba, ahol megcsodálták a félszigetet. Majd ellátogattak a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumba, ahol Kaáli Nagy Géza professzorral beszélgettek, akivel a sztár régebben már találkozott Amerikában. A művész nagy érdeklődéssel és szívesen vett részt lovas programokon, lovaskocsikázott is.

Nálunk éppen beérett a ropogós cseresznye, amiből Bill Murray nagy örömmel szedett, amit még soha nem csinált életében

– mondta a sztár vendéglátója.

Fotó: VEOL

Stenger Mihály New Yorkban limuzinnal szállította a sztárokat a különféle forgatásokra, rendezvényekre, és az évtizedek alatt többel is barátságot kötött – írja a portál.

Mint ismert, Bill Murray amerikai színész és komikus. 2016-ban Murray elnyerte az amerikai humorért járó Mark Twain-díjat. 1977-től 1980-ig a Saturday Night Live-ban vált országosan ismertté, ahol Primetime Emmy-díjat kapott egy Variety-sorozat kiemelkedő megírásáért. Ezt követően számos sikeres vígjátékban vált sztárrá, mint például a Meatballs, a Caddyshack, a Stripes, a Ghostbusters, a Ghostbusters II, a Mi a helyzet Bobbal? és Groundhog Day – idézi fel a portál. 

Borítókép: Bill Murray (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.