METU-s diákok a Kiscelliben

A Laura ideges című kiállítás a METU és a Fővárosi Képtár–Kiscelli Múzeum együttműködésének, kutatási projektjének eredménye.

2024. 06. 15. 13:00
A Laura ideges című kiállítás a METU Budapesti Metropolitan Egyetem) és a Fővárosi Képtár-Kiscelli Múzeum együttműködésének, kutatási projektjének eredménye.
A Laura ideges című kiállítás a METU Budapesti Metropolitan Egyetem) és a Fővárosi Képtár-Kiscelli Múzeum együttműködésének, kutatási projektjének eredménye. Fotó: Gulyás Botond
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A METU Városi leletmentés tematikájú integrált kurzusának résztvevői, a Virtuális leletmentést kezdeményező Branczik Márta segítségével megismerkedtek a Déli pályaudvar történetével és az 1973-ban átadott eredeti épületegyüttes ma is látható elemeivel. A diákok végül az épületek egy rejtett műalkotását, Szerdahelyi Laura belsőépítész 1972-ben készült munkáját választották kutatási témául és inspirációs objektumként: a pályaudvar telefonfülkéinek zománcburkolatát a gyárilag rájuk égetett falfirkákkal.  

METU kiállítás
Fotó: Gyulás Botond

Ki Laura? És mitől ideges? Van-e olyan, hogy mintha-firka? Ha van, mitől mintha? És ha nem igazi firka, akkor mégis micsoda? A Kiscelli Múzeumban látható kiállításon a kurzus kutatási eredményeit mutatják be, amelyhez a kiállítás során a látogatók is hozzátehetik a magukét. A kurzust/projektet Eperjesi Ágnes vezette. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.