Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Klasszikusok hat húron a magyar tenger partján

Szerdán, június 26-án kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.

Forrás: MTI2024. 06. 26. 11:30
Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál
A fesztiválon részt veszt a 2021-es Budapesti Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje, a japán Yamada Io is. Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balatonfured.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint eddig 34 országból mintegy kétezer művész érkezett a nemzetközi gitárfesztiválra, amelynek szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész.

Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál
A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált a Vaszary Galériában tartják. Forrás: Facebook

A fesztivált két versenygyőztes fiatal koncertjével nyitják, a lengyel Andrzej Grygier a 2021-es Budapesti Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje volt, a japán Yamada Io pedig az Alessandriai Nemzetközi Gitárversenyen végzett az élen.
Második este, csütörtökön a cseh Pavel Steidl lép fel, a harmadik estén, pénteken pedig a klasszikus gitár világából érkező szólisták, Pavel Steidl és a horvát Zoran Dukic, valamint a modern fingerstyle két német virtuóza, Reentko Dirks és Thomas Fellow áll a színpadra. A fesztivál utolsó estéjén, szombaton Zoran Dukic ad koncertet.

A meghívott zenészek, valamint Eötvös József gitárművész nyilvános mesterkurzusokat is tartanak majd délelőttönként a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában – írták.

 

Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál
A nemzetközi gitárfesztivál szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész. Forrás: Youtube

Az eseményről további információk a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál Facebook-oldalán találhatók. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.