Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Magyar produkció lesz a fő műsorszám Dél-Korea első számú táncfesztiválján

A Recirquel Solus Amor című cirque danse produkcióját június 7. és június 9. között három alkalommal adják elő Dél-Korea első számú táncfesztiválján, a Puszani Filmművészeti Központ nagyszínházában – közölte a társulat.

Forrás: MTI2024. 06. 04. 14:00
Recirquel Solus Amor
Jelenet a Recirquel Cirque Danse by Bence Vági, Solus Amor címû elõadásán a 17. Magyar Táncfesztiválon a Gyõri Nemzeti Színházban 2022. június 19-én. Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évente több mint háromszáz előadást bemutató Recirquel társulat produkciója lesz a fő műsorszáma és egyben a nyitóelőadása Dél-Korea legrangosabb táncfesztiváljának. Az idén huszadik alkalommal megrendezett Puszani Nemzetközi Táncfesztiválon tíz ország negyven társulatának előadásai láthatók. A Vági Bence által rendezett Solus Amor című előadást először mutatják be Ázsiában – olvasható a közleményben.

Jelenet a Recirquel Solus Amor című előadásán a 17. Magyar Táncfesztiválon a Győri Nemzeti Színházban 2022. június 19-én  Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Mint írják, a Recirquel az elmúlt években a világ egyik vezető újcirkusz társulatává vált, rendszeres fellépője Európa és Amerika legnagyobb művészeti fesztiváljainak és vezető színházainak.

A tájékoztatás szerint az elmúlt két évtizedben a Puszani Nemzetközi Táncfesztivál mintegy ezer táncművet mutatott be Ázsia, Európa és Afrika több mint ötven országából. Az idei rendezvény nyitóelőadásának a Recirquel Solus Amor című produkcióját kérték fel a szervezők: a Solus Amort háromszor is láthatja a közönség a fesztivál fő előadóhelyszínén, a négyezer férőhelyes Puszani Filmművészeti Központ (Busan Cinema Center) nagyszínházában.

A 2020-ban debütált Solus Amor a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól, az előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül – olvasható az összegzésben.

A produkciót eddig 13 országban mutatták be, a Solus Amor az elmúlt években bejárta Európa és Amerika legfontosabb kortárs tánc- és cirkuszművészeti fesztiváljait – olvasható a közleményben.
Az előadás Magyarországon legközelebb június 28. és 30. között látható a Müpa Fesztivál Színházban – áll az összegzésben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.