„Sokan kértétek, mi teljesítjük!” – Augusztus 20-án a TV2-n látható a Most vagy soha!

Az augusztus 20-i tűzijáték után közvetlenül, 21.30-tól a TV2-n lesz látható a Most vagy soha! című Petőfi-film.

2024. 08. 15. 17:55
Most vagy soha! Fotó: Fórum Hungary
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 20-án az államalapítás ünnepén a televízióban is levetítik az 1848-as szabadságharcot feldolgozó Most vagy soha! című filmet.

Sokan kértétek, mi teljesítjük!

 – jelentette be Rákay Philip, a film producere a Facebookon.

Az  1848. március 15-én játszódó magyar történelmi kalandfilmet idén március 14-én mutatták be a mozik. Rákay május közepén posztolt a film nézettségi adatairól. Akkor azt írta, hogy Magyarországon 160 ezren, a határainkon túl pedig több mint 40 ezren váltottak jegyet a filmre.

A bejegyzésben felidézte, hogy a példátlan sikert ráadásul ellenszélben sikerült elérni, a film ugyanis példátlan gyűlöletcunaminak volt kitéve.

– Ez hatalmas siker! Köszönjük a közönség határtalan szeretetét, bizalmát, és azt is, hogy ilyen sokan vannak, akik nem hagyták magukat lebeszélni a filmünkről! Pedig a megmondóemberek és a sajtó jelentős része mindent elkövetett – a legaljasabb eszközöket is bevetve –, hogy tudatosan elriassza az érdeklődőket a Petőfi-filmtől

– jelezte akkor, kiemelve, hogy ezzel az eredménnyel a Covid utáni időszak második legnézettebb alkotása lett, míg 2024-ben az ötödik legnézettebb film a Most vagy soha! 


A film főszereplőivel, Berettyán Nándorral (Petőfi Sándor) és Mosolygó Sárával (Szendrey Júlia) ITT és ITT beszélgettünk. Mellettük kiemelt szerepben látható  a filmben Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok), Nagy Sándor (Emich Gusztáv) és Szerednyey Béla (Landerer Lajos) is.

A film rendezője Lóth Balázs, forgatókönyvírói Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk. Producerei: Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip. Operatőre Dobos Tamás, zenéjét Gulya Róbert szerezte.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.