Rekordévadot zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok

Rekorderedményekkel zárult a Szegedi Szabadtéri Játékok június 16-tól augusztus 20-ig tartó évada, több mint 89 ezren látták idén az előadásaikat. A fesztivál 38 darabbal szórakoztatta a közönséget, amelyek között díjmentesen megtekinthető ajándék koncert is várta a szegedieket.

Forrás: MTI2024. 08. 22. 18:00
Szegedi Szabadtéri Játékok
A Rebecca című musical próbája a Szegedi Szabadtéri Játékokon Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dóm téren négy nagyszabású zenés produkciót láthatott a közönség tizenhét előadásnapon át, mindegyik alkalommal megtöltve a négyezer férőhelyes nézőteret. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon minden eddiginél több programot tűzött műsorára a Szegedi Szabadtéri Játékok: itt húsz estén át hét színházi előadás és kilenc koncert várta a közönséget.

Szegedi Szabadtéri Játékok
A Rebecca című musicalt Béres Attila rendezésében láthatta a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán jövőre újra látható a Rebecca

A vendégelőadások mellett három önálló produkciót is megvalósított idén a szabadtéri játékok: hat estére visszatért az előző évad bemutatója, a Geszti–Monori–Tasnádi szerzőtrió Ezeregy éjszaka című worldmusicalje, és két új bemutató is szerepelt a programban.

A Dóm téren színre vitt Rebecca című Lévay–Kunze musical öt telt házas estét követően jövőre is visszatér. Az újszegedi színpadon pedig a Szegedi Nemzeti Színház saját operaprodukciójaként, Donizetti Szerelmi bájitala csendült fel.

Külön gálaesttel lépett fel a Tiszavirág Néptáncegyesület, az István, a királyban közreműködtek a Szeged Táncegyüttes táncosai. Számos produkcióban vett részt a Szegedi Szimfonikus Zenekar, fellépett a Vaszy Kórus, a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának művészei, de a drámatagozat színészei is feltűntek a saját bemutatók egyes szerepeiben.

A közönség olyan világsztárokat is láthatott, mint Péter Bence zongoraművész vagy a Nouvelle Vague.

 Csaknem 1500 színházi szakember, munkatárs vett részt a Szegedi Szabadtéri Játékok lebonyolításában.

A fesztiválon növekszik a nem szegedi nézők aránya a teljes nézőszámban. 

Az idei szezonra összesítve kétharmad:egyharmad a Szegedre látogató és a helyi nézők aránya.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 1,8 milliárd forintos költségvetéséből a szegedi önkormányzat 655 millió forintos támogatást biztosít, a szabadtéri játékok lebonyolításához szükséges további mintegy 1,2 milliárd forintot a jegybevétel fedezi.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.