Vasárnap mutatják be ifj. Vidnyánszky Attila új rendezését

A Kolozsvári Állami Magyar Színház ifj. Vidnyánszky Attila legújabb rendezésével, a Janovics című előadással vesz részt a 15. Kolozsvári magyar napokon. Az előadás Janovics Jenő életéből inspirálódva, Vecsei H. Miklós és Németh Nikolett szövege és a társulat improvizációi alapján jött létre. A produkció a magyar napokon augusztus 25-én, vasárnap este 7 órától lesz látható a színház stúdiótermében.

2024. 08. 22. 12:05
Vasárnap mutatják be ifj. Vidnyánszky Attila Janovics című előadását Fotó: Vakarcs Lorand/Kolozsvári Állami Magyar Színház
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korszakos színházigazgatóról, rendezőről, filmkészítőről, színészről szóló előadásnak július 10-én volt az előbemutatója. A hivatalos bemutatójára szeptember 25-én kerül sor, de előtte látható még szeptember 4-én is.

Fotó: Vakarcs Lóránd/Kolozsvári Állami Magyar Színház

Egy kísérletnek gondolom a Janovics-előadást, mivel ott kezdődik majd, ahol a Barbárok befejeződött. Akár egy sorozat második része, egy láncszem vagy inkább egy kereszteződés. Ahogy a Barbárok, úgy a Janovics sem életrajzi előadás, igyekszik minél távolabb kerülni a színház kereteitől, de a Barbároktól eltérően most az volt a célunk, hogy a főszereplő életének legjelentősebb időszakát meséljük el, Janovics-féle »új formában« 

– vallotta a rendező.

Az előadás címszerepét Bács Miklós alakítja, további szerepekben: Bíró József, Kardos M. Róbert, Albert Csilla, Tőtszegi Zsuzsa, Bodolai Balázs, Imre Éva, Váta Lóránd, Pánczél Lilla, Daradics Hannah, Gedő Zsolt, Kiss Tamás, András Gedeon és Farkas Loránd látható.

Az előadás létrehozásában közreműködött: Csíki Csaba (díszlettervező), Cs. Kiss Zsuzsanna (jelmeztervező), Mester Dávid (zene), Berecz István (koreográfus), valamint Németh Nikolett (dramaturg).

Az előadásokra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a huntheater.biletmaster.ro weboldalon.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.