A magyarok ezeket a filmeket várják a legjobban, az első és a negyedik helyezett igazi meglepetés

A top 10-es lista második helyén a Joker: Kétszemélyes téboly áll és dobogós a Venom – Az utolsó menet. A top 10-es filmek között feltűnően sok, hat folytatás, de népszerű az akció és három animáció is bekerült. A Ma este gyilkolunk című magyar film éppen lemaradt a listáról.

2024. 09. 06. 18:32
Joker
Joker Forrás: TMDb
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorrend a mafab.hu összesített, számszerűsített adatai, több tízezer adatlap felkeresése alapján állt össze a lista. Ennek tükrében a Ridley Scott rendezésében, Paul Mescal, Pedro Pascal, Connie Nielsen és Denzel Washington főszereplésével november 14-én mozikba kerülő epikus történelmi akciófilmre, a Gladiátor II-re kíváncsiak legtöbben, melynek elődje öt Oscar-díjat nyert. 

Gladiátor II
Russel Crowe hiányában Paul Mescalra hárult a feladat, hogy sikerre vigye a folytatást. Fotó: TMDb

A Gladiátort övező érdeklődés elsőre akár meglepőnek is tűnhet, hiszen egy olyan film folytatásáról van szó, amelyik kerek egészként zárt le egy történetet a főszereplő halálával, és a producereken kívül senkinek nem jutott eszébe, hogy érdemes lehet folytatni a szandálos filmek kisebb reneszánszát elhozó mozit, ám most nagyon úgy néz ki, hogy a producereknek lesz igaza, hiszen a Gladiátor II olyan képregényfimeket szorított maga mögé, mint a Joker vagy a Venom. Előzetes:

A top 10-es lista 2. helyén az október 3-án a mozikba érkező Joker: Kétszemélyes téboly áll Joaquin Phoenixszel és Lady Gagával. A parádés sikerű, két Oscar-díjas első rész zenés folytatásában az Arkham Elmegyógyintézet legőrültebb lakója, Arthur Fleck kiszabadul a rácsok mögül, és nincs egyedül. Előzetes:

A harmadik leginkább várt film az október 24-én debütáló Venom – Az utolsó menet című szuperhősfilm Tom Hardyval a főszerepben, melyben Venom harcba száll a fajtársai ellen. A Sony/Marvel új filmje kétségkívül az év egyik legnagyobb dobása, és egyben Venom utolsó felvonása is. Előzetes:

Szeptember 26-ától láthatják a nézők Francis Ford Coppola őrült sci-fi projektjét, a negyedik helyen álló Megalopoliszt, Adam Driverrel a főszerepben, mely epikus sci-fi élményt ígér a mozizni vágyóknak. Coppola előkelő helyezése némileg ugyancsak meglepő, mivel a Megalopolisz sokkal inkább szerzői film, mint a széles közönség érdeklődésére számot tartó közönségfilm, ám abból is a legdrágább, csaknem 100 millió dollárba került, de a rendező megalomániája sosem ismert határokat. Előzetes: 

Az ötödik helyen a Disney Vaiana 2 című animációs zenés fantasy kalandfilmje található, melyet november 28-án mutatnak be hazánkban. Óceánia távol eső vidékein, rég elveszett vizeken át visz Vaiana és Maui útja ebben a sokak által várt folytatásban. Előzetes:

A hatodik leginkább várt mozi a szeptember 5-én elképesztő szereposztással debütáló Beetlejuice Beetlejuice című amerikai horror-fantasy vígjáték Tim Burtontől, melyre közel 40 éve várnak a rajongók.  

Az ilyen több évtizedes késéssel érkező folytatások legzavaróbb vonása, hogy ennyi idő alatt technikailag olyan nagyot változik a filmipar, hogy az már nagyon megkülönbözteti őket a forrásműtől, a Beetlejuice Beetlejuice viszont pont azért jelent kellemes kivételt, mert a CGI még Burton más filmjeihez képest is minimálisra van korlátozva, és inkább a maszkmesterek, jelmeztervezők munkája érvényesül benne a számítógépes trükkmesterek effektjei helyett – írtuk a filmről szóló kritikánkban. Előzetes:

A hetedik helyen a Szádra ne vedd áll, amire csupán szeptember 12-éig kell várniuk a magyar nézőknek. Az angol–amerikai thriller egy elismert dán horror, a tizenegy dán filmdíjra jelölt A látogatás adaptációja a zseniális James McAvoy főszereplésével. Előzetes:

Nyolcadik a listán az egyszerre mesés, vicces, meghökkentő ötletekkel teli és nagyon látványos A hullahó-akció, mely november 7-étől lesz látható olyan világsztárokkal a főszerepekben, mint Chris Evans és Dwayne Johnson. Előzetes:

A kilencedik helyen szintén egy folytatás, a Mosolyogj 2 című horror áll, melyet október 17-én mutatnak be. Az új világ körüli turnéjára készülő popvilágsztár, Skye Riley (Naomi Scott) egyre rémisztőbb eseményeket él át, és arra kényszerül, hogy szembenézzen sötét múltjával. Előzetes: 

Végül a Peter Brown bestsellere alapján készült, október 24-én a mozikba kerülő Vad robot című animáció zárja a top 10-es listát, mely érzelmes történet arról, hogy mind képesek vagyunk „felülmúlni a programunkat”, hogy többé váljunk, mint amire a sors szánt minket. Előzetes:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.