Más bolygókon is élhetnek emberek

Visszatérő kérdés, hogy a Földön kívül is van-e élet – írja a Duol.hu.

Forrás: Mediaworks2021. 11. 30. 13:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az űrkutatás egyik visszatérő kérdése, hogy vajon a Földön kívül máshol is van-e élet? A tudósok egy csoportja most azt állítja, hogy nemcsak kezdetleges formájú, hanem a mienkhez hasonló, nagyon is fejlett élőlények lakják az univerzumot.

Megdöbbentő bejelentést tettek a tudósok: nem csak a Földön élnek emberek. A Cambridge-i Egyetem asztrobiológusa a konvergens evolúció elméletével támasztja alá az elképzelést. Simon Conway Morris szerint az evolúció a természet törvénye, és ennek más bolygókon is ugyanúgy kellett végbemennie, mint a Földön.

Ennek értelmében az univerzum ma még nem felfedezett bolygóin akár más emberekre is bukkanhatunk.

Ugyanígy vélekedik egy másik brit tudós, Arik Kershenbaum zoológus, aki szerint a világegyetem más részein is megtörténhetett az a fejlődés, amin az emberek keresztülmentek a Földön.

A kutató szerint az idegen fajok nem a semmiből bukkannak elő, őket is megelőzték a kevésbé fejlett, kezdetleges élőlények – írja a Science Focus nevű tudományos portál nyomán a Bors.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.