időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Ötven kilométerről is látszik a világ legnagyobb karácsonyfája

Forrás: HIRADO.HU
2021.12.08. 13:02 2021.12.08. 20:02
Ötven kilométerről is látszik a világ legnagyobb karácsonyfája

Az olaszországi Gubbio városka fölé magasodik az a karácsonyfát mintázó díszkivilágítás, melyet december 7-én kapcsoltak fel – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Igazi olasz tradíció fényei viszik a karácsonyi hangulatot kilométerekre Gubbio álmos kis városkájától, mely ha nyáron nem is turistalátványosság, decemberben rengeteg látogató érkezik ide, hogy megcsodálhassa a világ legnagyobb karácsonyfáját.

Az Umbria tartományban található Monte Ingino hegyoldalát többszínű égőkkel világítják meg, melyen önkéntesek négy hónapon át dolgoztak.

A díszkivilágítást az Olasz Véradók Szövetsége kapcsolhatja fel idén, de a koronavírus előtti időkben a megtiszteltetésre felkérték már Terence Hillt is, aki itt forgatta a Don Matteo című sorozatát, de Benedek pápát és Ferenc pápát is meghívták már az eseményre.

A karácsonyfát formáló kivilágítást először 1981-ben készítették el a helyiek, amihez 3000 égőt és 8,5 kilométernyi kábelt használnak fel. 

A fenyő maga 650 méter magasságból veti fényét az olasz városkára, mely ezzel az installációval 1991-ben Guinness-rekorder lett.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Facebook.com/Albero di Natale più Grande del Mondo

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.