Hét ehető karácsonyfadísz – nemcsak szépek, finomak is
Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükség, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyfadísz. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes karácsonyfadísz még karácsony előtt – írja a mindmegette.hu.
SZALONCUKOR
Ezt a karácsonyi finomságot akár otthon is elkészíthetjük. A fára pedig simán felakaszthatjuk, ha a csomgolásán átfűzünk egy cérnát.
MÉZESKALÁCS
A mézeskalácsot cukormázzal, dekorgyöngyökkel, cukorkákkal kedvünkre díszíthetjük, de a fán akár önmagában is szuperül fog mutatni.
HABKARIKA
Egy igazi retró desszert, ami már a nagymamáink fáját is díszítette.
KukoricaFÜZÉR
Csak kipattogtatjuk a kukoricákat, felfűzzük őket egy cérnára, és tehetjük is fel a fára a fényfüzér mellé!
PILLECUKORFÜZÉR
Akárcsak a kukoricafüzérnél, itt is csak csak annyi a feladat, hogy sorban fel kell fűzni őket egy cérnára. Nemcsak a forró csokin, de a karácsonyfán is nagyon jól fog mutatni.
SZÁRÍTOTT NARANCSKARIKÁK
Vékonyan felszeleteljük, majd 50-60 fokon, sütőpapírral bélelt tepsin és kicsit nyitott ajtóval pár óra alatt, vagy akár radiátorra téve pár nap alatt is kiszáríthatjuk.
LINZER
A linzer nemcsak finom, de egy cérnára felfűzve a karácsonyfán is nagyon jól tud mutatni – főleg, ha csillag vagy hópihe alakú kiszúrókat használunk.
Tovább