Karácsonykor sokan feldíszítik otthonaikat kívül-belül fényekkel és dekorációkkal, de a legfontosabb szereplő a karácsonyfa. A különböző üzletek, hotelek és bevásárlóközpontok számára pedig remek lehetőséget jelent, hogy olyan karácsonyfát készítsenek (jelen esetben a legdrágább darabot) ami odacsalhatja a kíváncsi embereket. A díszítéshez például nem egyszer ékszereket, gyémántokat és aranyat is használnak annak érdekében, hogy lenyűgözzék a látogatókat.
Az elmúlt húsz év fái között között van olyan, amely akár több milliárd forintot is érhet, és van olyan is, amelyet – mivel nem tűlevelű fenyő az alapja – többször is felállítottak már.
A tízes listát itt tekinthetik meg:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Hét ehető karácsonyfadísz – nemcsak szépek, finomak is
Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükség, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyfadísz. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes karácsonyfadísz még karácsony előtt – írja a mindmegette.hu.
SZALONCUKOR
Ezt a karácsonyi finomságot akár otthon is elkészíthetjük. A fára pedig simán felakaszthatjuk, ha a csomgolásán átfűzünk egy cérnát.
MÉZESKALÁCS
A mézeskalácsot cukormázzal, dekorgyöngyökkel, cukorkákkal kedvünkre díszíthetjük, de a fán akár önmagában is szuperül fog mutatni.
HABKARIKA
Egy igazi retró desszert, ami már a nagymamáink fáját is díszítette.
KukoricaFÜZÉR
Csak kipattogtatjuk a kukoricákat, felfűzzük őket egy cérnára, és tehetjük is fel a fára a fényfüzér mellé!
PILLECUKORFÜZÉR
Akárcsak a kukoricafüzérnél, itt is csak csak annyi a feladat, hogy sorban fel kell fűzni őket egy cérnára. Nemcsak a forró csokin, de a karácsonyfán is nagyon jól fog mutatni.
SZÁRÍTOTT NARANCSKARIKÁK
Vékonyan felszeleteljük, majd 50-60 fokon, sütőpapírral bélelt tepsin és kicsit nyitott ajtóval pár óra alatt, vagy akár radiátorra téve pár nap alatt is kiszáríthatjuk.
LINZER
A linzer nemcsak finom, de egy cérnára felfűzve a karácsonyfán is nagyon jól tud mutatni – főleg, ha csillag vagy hópihe alakú kiszúrókat használunk.