Hat év után végre sikerült befogni a bajba jutott krokodilt + videó

Az állatot így meg tudták szabadítani a nyakára szorult gumiabroncstól.

Forrás: Mediaworks2022. 02. 10. 9:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat év után sikerült megszabadítani a nyakára szorult gumiabroncstól egy krokodilt az indonéziai Szulavézi szigetén kedden – olvasható a Feol.hu-n.

Korábban nemzetközi állatszakértőknek és a hatóságoknak sem sikerült elfogni és megszabadítani az állatot az autógumitól. A négyméteres hüllőt, nyakán a gumival 2016-ban látták először, majd tavaly többször is felbukkant a Palu folyóban. A környék lakói attól tartottak, hogy a nyakát szorító teher miatt az egyre növekvő állat megfullad.

Végül a megmentő egy helyi lakos, a 35 éves Tili volt, aki heteken át készült a műveletre. Elmondása szerint galambokat és tyúkokat használt csaliként, hogy így csalogassa magához az emberektől tartó állatot. Tucatnyi férfi vonszolta aztán partra az édesvízi krokodilt. Száját bekötözték, fejét egy kendővel letakarták, hogy megnyugodjon és le tudják vágni róla a gumiabroncsot egy fűrésszel. Ezt követően szabadon engedték a ragadozót.

Két éve még felhívást is közzétett a regionális természetvédelmi szervezet, és jutalmat ígértek annak, aki segít a szorult helyzetbe került krokodilnak. Mivel senki nem jelentkezett, az akciót lefújták.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.