Az ufók nemzetbiztonsági kockázattá váltak a Pentagon szerint

50 év után először tartanak meghallgatást ufóügyben az amerikai kongresszusban.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 12. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselőház hírszerzési bizottságának terrorizmus és kémelhárítás-albizottsága előtt tesz vallomást a jövő héten két Pentagon-tisztviselő: Ronald Moultrie hírszerzési és biztonsági védelmi államtitkár, valamint Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese – olvasható az Origó-n.

Sajtóértesülések szerint a két hírszerzési elöljáró egy tavalyi, kulcsfontosságú kormányzati jelentéssel – amely 144 azonosítatlan légi jelenséggel való találkozást rögzített 2004 és 2021 között – kapcsolatban beszél majd a hírszerzési bizottság előtt.

A bizottság elnöke, André Carson a Twitteren azt írta, hogy az ufók „nemzetbiztonsági kockázattá” váltak.

Az amerikaiaknak többet kell tudniuk ezekről a megmagyarázhatatlan jelenségekről

– írta. Az amerikai kongresszus nem tartott meghallgatást az ufókkal kapcsolatban az emlékezetes Kék könyv projekt 1969-es lezárása óta. A projekt a rejtélyes légi jelenségeket vizsgálta a légierő jelentései alapján.

A Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) tavaly júniusban adta ki az ezekről a jelenségekről szóló jelentését, amely azonban nem tett megállapítást arra vonatkozóan, hogy mi lehetett az a 144 furcsaság. Nem zárta ki a földönkívüli élet vagy idegen technológia létezését, de megjegyezte, hogy

a titokzatos jelenségek kapcsolatban állhatnak Oroszország és Kína fejlett technológiájával, így akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.