időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Az ufók nemzetbiztonsági kockázattá váltak a Pentagon szerint

Forrás: Origo.hu
2022.05.12. 08:26 2022.05.12. 13:20
Az ufók nemzetbiztonsági kockázattá váltak a Pentagon szerint

50 év után először tartanak meghallgatást ufóügyben az amerikai kongresszusban.

A képviselőház hírszerzési bizottságának terrorizmus és kémelhárítás-albizottsága előtt tesz vallomást a jövő héten két Pentagon-tisztviselő: Ronald Moultrie hírszerzési és biztonsági védelmi államtitkár, valamint Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese – olvasható az Origó-n.

Sajtóértesülések szerint a két hírszerzési elöljáró egy tavalyi, kulcsfontosságú kormányzati jelentéssel – amely 144 azonosítatlan légi jelenséggel való találkozást rögzített 2004 és 2021 között – kapcsolatban beszél majd a hírszerzési bizottság előtt.

A bizottság elnöke, André Carson a Twitteren azt írta, hogy az ufók „nemzetbiztonsági kockázattá” váltak.

Az amerikaiaknak többet kell tudniuk ezekről a megmagyarázhatatlan jelenségekről

– írta. Az amerikai kongresszus nem tartott meghallgatást az ufókkal kapcsolatban az emlékezetes Kék könyv projekt 1969-es lezárása óta. A projekt a rejtélyes légi jelenségeket vizsgálta a légierő jelentései alapján.

A Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) tavaly júniusban adta ki az ezekről a jelenségekről szóló jelentését, amely azonban nem tett megállapítást arra vonatkozóan, hogy mi lehetett az a 144 furcsaság. Nem zárta ki a földönkívüli élet vagy idegen technológia létezését, de megjegyezte, hogy

a titokzatos jelenségek kapcsolatban állhatnak Oroszország és Kína fejlett technológiájával, így akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthetnek.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.