Börtönbe zártak egy ártatlan turistát a légitársaság bakija miatt

A maradandó károsodásokat elszenvedett férfi bepereli az American Airlinest.

Forrás: Vg.hu2022. 06. 09. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

17 napot töltött ártatlanul börtönben egy arizonai férfi az American Airlines téves rendőrségi azonosítása miatt – írta meg a CNN értesülései alapján a VG. A férfi most beperli a légitársaságot, és kártérítést követel az idő- és pénzkiesésért és az őt érő jogtalan megaláztatásokért.

A karriertanácsadóként dolgozó Michael ugyanazon a járaton utazott, mint a tettes, aki a dallasi repülőtéren betört egy vámmentes üzletbe. Csakhogy a kamerafelvételen összetévesztették őket.

A férfi most 26 oldalas keresetet nyújtott be a texasi bírósághoz, amelyben azt is kifogásolja, hogy a légitársaság eltért a bevett eljárástól, és nem tartottak részletes vizsgálatot, hanem egyből őt vették célkeresztbe.

Lent a valódi elkövető, még csak külsőre sem hasonlítanak:

A férfi az Új-Mexikóba történő újabb útján szembesült azzal, hogy elfogatóparancs van ellene, és nagyon kellemetlen helyzetbe került, amikor a barátai előtt tartóztatták le a rendőrök.

Akkor éppen rendbontás miatt köröztek valakit, és vélt bűnei miatt ő került a hatóság látókörébe. Michaelt veszélyes bűnözőkkel zárták egy cellába, az egyik társa ráadásul fertőző beteg volt. A férfinak közben fogalma sem volt arról, hogy az American Airlines miatt keveredett ekkora bajba – olvasható az oldalon.

A több mint kéthetes börtön maradandó károsodásokat okozott a férfi életében, pánikbeteg lett, és az elhúzódó eljárás miatt az ügyfeleit is elvesztette, amire tisztázta magát.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.