Meghalt a világ egyik legidősebb és legudvariasabb pingvinje

Negyvenévesen a San Franciscó-i állatkertben szerdán kimúlt a Captain Eo nevű Magellán-pingvin, amely a világon az egyik legöregebb, állatkertben tartott példány volt.

Forrás: MTI2022. 07. 07. 11:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magellán-pingvinek az állatkert közleménye szerint 20-30 évet élnek. Captain Eo a nevét egy 1980-as évekbeli Michael Jackson-rövidfilmről kapta, amelyet Disneylandben vetítettek. A hím pingvin a San Franciscó-i állatkert Magellán-pingvin kolóniájának utolsó alapító példánya volt.

Captain Eo élete végén már alig látott és hallott, és különleges táplálásra szorult.

1984-ben érkezett az állatkertbe, amikor 52 vadon élő Magellán-pingvint szerzett be az intézmény, hogy létrehozzon belőlük egy kolóniát.

Gondozói szerint Captin Eo egy finom úriemberhez hasonlított: nem tolakodott az etetésnél, csöndben és udvariasan kivárta a sorát, és miután jóllakott, úszott egyet vagy visszatért a helyére.

Captain Eónak 26 utódja született, és haláláig 31 unokája, valamint 8 dédunokája is volt már.

A Magellán-pingvinek Dél-Amerikában őshonosak. Több mint 60 centi magasra nőnek és majdnem hat és fél kilót nyomnak kifejlett állatként.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.